Primarul interimar al Slatinei, Dan Bălăşescu: atitudine ostilă faţă de ziariştii incomozi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ziarist Dan Bălăşescu, ajuns în luna martie primar interimar din partea PDL al capitalei de judeţ Slatina, continuă să sfideze cerinţele elementare ale funcţiei pe care o deţine, dar şi pe cele ale bunului simţ. Acesta a organizat, ieri, o conferinţă de presă unde a omis să invite, pentru a doua oară consecutiv, pe toţi reprezentanţii mass-media locală, aşa cum ar fi procedat orice demnitar corect, şi a preferat să a

Faptul că primarul interimar al municipiului Slatina recidivează într-un comportament discriminatoriu faţă de reprezentanţii mass-media nu mai miră deja pe nimeni. Sub pretextul că invită la conferinţele “sale” doar “presa adevărată” (?!?, n.a.), Bălăşescu nu face altceva decât să confirme bănuielile şi afirmaţiile celor care îi contestă calităţile de diriguitor al unui municipiu reşedinţă de judeţ, Bălăşescu având, dealtfel, doar studii liceale (Liceul de Petrol Potcoava, n.a.).

Încăpăţânarea lui Bălăşescu surprinde cu atât mai mult cu cât acesta a activat ani buni în presă, poziţie de unde avea pretenţia să dea lecţii de deontologie profesională şi să ceară instituţiilor statului respectarea legii şi a bunului simţ. Acestea au devenit însă simple cuvinte peste care actualul edil interimar al Slatinei a aşternut „batista” încă de când a părăsit breasla presei pentru a intra în politică (PDL, n.a.) în ianuarie 2008, ajutat fiind în acest sens în mod decisiv de către Darius Vâlcov, pe atunci preşedinte al filialei judeţene a „partidului portocaliu”. De atunci, Bălăşescu a avut mai multe „rateuri” în viaţa publică: a ratat şansa de a fi senator - funcţie pentru care a candidat în anul 2008, iar la finele lunii februarie a.c. s-a pus într-o postură extrem de penibilă când a revenit asupra deciziei de a demisiona din motive personale după ce aceasta fusese deja aprobată în Consiliul Local (pe data de 21 februarie – vezi Fotogalerie, n.a.).

„Este păcat ce se întâmplă”

Reamintim că, pe data de 29 martie, la prima sa conferinţă de presă în calitate de primar interimar al municipiului Slatina, Dan Bălăşescu a dat ordin ca ziariştii care nu au fost invitaţi de el la întâlnire să fie alungaţi din instituţie chiar cu ajutorul gardienilor. La acel moment au „beneficiat” de acest tratament injust o echipă a postului local al Prima TV, precum şi iniţiatorul unei publicaţii online. Iar aceştia au fost doar o mică parte dintre ziariştii care, deşi nu au fost invitaţi, s-au prezentat totuşi la conferinţă în baza drepturilor conferite de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, drepturi pe care le invoca şi actualul edil al Slatinei pe vremea când activa în breasla pe care, acum, o tratează atât de discriminatoriu.

image

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Primarul interimar al Slatinei nu a putut fi contactat pentru a explica atitudinea sa faţă de reprezentanţii mass-media, acesta făcându-şi, din păcate, un obicei din a ocoli ziariştii care îndrăznesc să critice acţiunile municipalităţii. 

Senatorul Mihai Niţă, şeful său de partid,  a declarat că va discuta cu primarul urbei despre această chestiune: ”Este păcat ce se întâmplă. Ştiu că trebuia să organizeze o conferinţă, dar nu ştiu pe cine a invitat. Dacă e adevărat ce spuneţi, că a invitat doar o parte a presei, este regretabil pentru că aceasta este comportamentul pe care cetăţenii îl aşteaptă de la primarul unui municipiu. La o conferinţă ştiu că se invită toată presa şi vine cine poate sau cine este interesat, aşa trebuie procedat. O să vorbesc cu dumnealui ca astfel de situaţii să nu se mai repete”.

De menţionat că Dan Bălăşescu candidează acum pentru a obţine un nou mandat de consilier local la Slatina din partea PDL şi sunt deja zvonuri că ar putea să îşi adjudece unul dintre cele două posturi de viceprimari.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite