FOTOGALERIE: Primarii “migratori”, în vizorul noii echipe de conducere a Prefecturii Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua conducere a Prefecturii Olt a demarat verificări în privinţa mai multor primari din judeţ care, în ultimele săptămâni, au uitat pe listele cărui partid au fost aleşi acum patru ani pentru a migra la o altă formaţiune politică. Deşi verificările nu s-au încheiat, cert este că, până acum, primarul din comuna Vlădila a fost suspendat din acest motiv vineri, 18 mai.

O serie de sesizări primite la Prefectura Olt i-a determinat pe cei din conducerea instituţiei să înceapă mai multe verificări în paralel în privinţa mai multor primari din judeţ care, cu doar câteva săptămâni sau chiar zile înainte de expirarea termenului legal de depunere a candidaturilor, şi-au schimbat brusc partidul pe listele căruia au fost aleşi în urmă cu patru ani.
Printre edilii direct vizaţi care s-ar afla în jenanta postură de “păsări migratoare” se numără primarii Stelian Oprea de la Vădăstriţa (fost membru PDL, trecut la PSD), Victor Dima – Coteana (fost PDL, trecut la PSD), Florin Tiutiu - Nicolae Titulescu (fost PDL, trecut la PSD), Florentin Andronie – Brebeni (fost PDL, trecut la PSD), Sorin Rădulescu - Vădastra (fost PDL, trecut la PSD), Constantin Nedelea – Scorniceşti (fost PNL, trecut la PSD), Florin Mateiana - Potcoava (fost PNL, trecut la PSD) sau Gheorghe Anghel de la Caracal (fost PSD, trecut la UNPR).

Unii dintre cei în cauză sunt persoane cunoscute pentru caracterul duplicitar, aceştia nefiind la prima schimbare politică, alţii – dimpotrivă, sunt la prima experienţă de acest gen. În mod teoretic, ei nu ar mai fi trebuit să fie la acest moment în funcţie din clipa în care şi-au depus candidaturile din partea altui partid decât cel pe listele căruia au fost aleşi în 2008.

Primarul din Vlădila, suspendat

Gheorghe Vane, primarul comunei Vlădila, este primul exemplu negativ dat în acest sens de Prefectura Olt. Ales edil în 2008 pe listele PSD, acesta este acum candidatul UNPR la alegerile din 10 iunie. El a fost suspendat din funcţie începând de vineri, 18 mai, în urma unui ordin semnat de noul prefect al judeţului, Eugen Ionică.
 “La acest moment, verificările sunt în plină desfăşurare, nu putem spune ce soluţie vom găsi pentru primarii care şi-au schimbat partidul iniţial din 2008. Noi am făcut doar primele demersuri, dar situaţia nu a fost finalizată. Singurul edil în cazul căruia vă pot spune că am luat o decizie este cel de la Vlădila (Gheorghe Vane, n.a.), pentru care am emis deja ordinul de suspendare din funcţie (în cursul zilei de vineri - 18 mai, n.a.)”, a declarat noul prefect, Eugen Ionică.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Interpelat telefonic, edilul orăşelului Potcoava, Florin Mateiana (ales pe listele PNL, n.a.), a spus că nu are cunoştinţă de vreo verificare din partea Prefecturii Olt. “Nu ştiu nimic despre vreo verificare a mea, dar eu nu cred că am încălcat vreo lege. Eu am fost dat afară din PNL din câte ştiu, nu cred că sunt motive legale ca eu să fii încălcat legea. Nu ştiu, vom vedea ce va fi, dar, în opinia mea, eu nu am greşit. Acum, dacă cei din PNL nu m-au mai vrut, eu ce era să fac ?!? O să candidez din partea USL pentru că m-am înscris în PSD”, a declarat Mateiana.
La rândul său, şi Constantin Nedelea (edil Scorniceşti, n.a.), a avut o părere similară cu cea a colegului de la Potcoava: “Eu am fost membru PNL, am fost ales pe listele sale acum patru ani, dar, apoi, dacă nu greşesc, am fost exclus din partid, aşa că nu era să stau cu mâinile în sân. M-am înscris la PSD. Să verifice juriştii Prefecturii dacă mai sunt sau nu membru PNL, dar eu ştiu că am fost exclus, deci nu am încălcat legea. Oricum, chiar se va decide cumva suspendarea mea, eu o să îi acţionez în instanţă şi, până se termină, alegerile se vor fi dus demult”.
Prefectura Olt va face cunoscute rezultatele verificărilor primarilor “migratori” în perioada următoare.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite