Slatina: Primarii de la sate puşi la treabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii tuturor comunelor din judeţ au fost averizaţi ieri de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) că trebuie să salubrizeze spaţiile de depozitare a deşeurilor.

Ei mai au timp până pe 16 iulie să facă ordine în comune, iar în cazul în care nu respectă termenul, riscă sancţiuni drastice.
„Trebuie să selecteze deşeurile voluminoase, să îndepărteze deşeurile de tipul foliilor de plastic pentru a reduce contaminarea solului şi să compacteze deşeurile cu ajutorul buldozerului“, a explicat Daniela Bălşanu, purtătoarea de cuvânt a APM Olt.
Primarii sunt obligaţi să acopere suprafaţa pe care au fost depozitate deşeurile cu un strat de pământ şi să o insămânţeze cu iarbă. Timp de doi ani, pe suparfaţa însămânţată nu vor pătrunde alte utilaje în afara celor destinate întreţinerii spaţiului vegetal.
În această perioadă APM Olt va efectua verificări la primăriile de comune din judeţul Olt privind stadiul lucrărilor premergătoare închiderii acestor depozite de deşeuri. Închiderea depozitelor de deşeuri din mediul rural este o măsură asumată prin Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite