Slatina: Florin Ciocan, ziaristul de la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost pe rând ziarist sportiv, ziarist de eveniment şi a criticat dur oamenii din administraţia locală. Sătul de atâtea critici, primarul l-a invitat să lucreze în administraţie ca să vadă cum e. A acceptat, iar acum este funcţionar public.


Florin Ciocan a fost la început ziarist şi unul care a făcut de toate, de la eveniment şi administraţie, la presă sportivă. „Am început presa în Bucureşti, la un radio şi apoi la rugăminţilă părinţilor m-am întors în Slatina. Am lucrat la un săptămânal, apoi am fost fondatorul ziarului „Lupta” şi după aceea am ajuns la Gazeta de Olt unde am fost o perioadă şi redactor-şef.
Presa scrisă este altceva, este cuvântul care rămâne. Am scris foarte mult sport, îmi place mult de tot editorialul sportiv. Să le scriu, dar să le şi citesc, am unele pe care le recitesc, iar şi iar de câte 20 de ori. Ca editorialişti sportivi îmi plac Daru Naum, Alin Buzărin sau Dan Filotti”, a povestit Florin Ciocan.

A făcut poza vieţii la inundaţii


Îşi aminteşte cu plăcere de inundaţiile de la Dunăre din 2006. „ Pe timpul inundaţiilor Dunării mergeam de dimineaţa până seara pe diguri, prin satele măturate de ape şi apoi mă întorceam seara în redacţie şi sriam câte o pagină de ziar. Am văzut spragerea digului de la Dăbuleni în direct şi am făcut „poza” de deschidere a ziarului exact când dinamitau digul. Unul dintre şefii mei mi-a spus mereu: „Du-te, dar ai grijă să faci „Poza” şi pot spune că am făcut câteva poze”, şi-a amintit Florin Ciocan.

Satisfacţii mai mari în administraţie decât în presă

Şi dintr-o dată a ajuns în administraţie. „Totul a început de la un schimb de replici pe care l-am avut cu primarul în urma unor articole şi a unui editorial pe care le-am scris. M-a chemat la primărie să stăm de vorbă şi mi-a spus „Dacă tu crezi că e uşor ce facem noi aivi, intră şi tu să vezi cum e” şi eu am spus „Bine, intru”. M-am gândit o zi, după care am plecat din presă şi am ajuns la primărie”, a spus Ciocan. Acum este directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat.
Cu toate că la primărie este mult mai greu decât în presă, satisfacţiile sunt mult mai mari.  Am descoperit că e mult mai greu decât în presă, dar mai bine pentru că sunt mai multe satidfcaţii, ai parte de diversitate şi poţi să să ajuţi mai mult. Nimeni nu la primărie cu probleme mici, pentru ei sunt vitale, chiar dacă unii vor azi să le pun o băncuţă, iar a doua zi îmi cer să o dau la o parte pentru că stau seara beţivii pe ea”, a spus Florin Ciocan.
Acum nu îşi mai doreşte decât şi mai multe flori în Slatina şi poate, într-o bună zi să îşi vadă în librării volumul de eseuri „Dresorul de fluturi”. „Cel mai important proiect la care lucrăm este reabilitarea termică şi sperăm să schimbăm faţa oraşului. Vreau ca Slatina să devină un adevărat oraş al florilor”, a precizat Florin Ciocan.



NĂSCUT
18 august 1976, Slatina

STUDII
Facultatea de Filosofie şi Jurnalism, Bucureşti

EXPERIENŢĂ
Şase ani ziarist
Trei ani consilierul primarului Darius Vâlcov
1 an director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat

FAMILIE
Căsătorit, o fetiţă de 3 ani

Ce-i place
Iubesc scrisul şi cărţile. Aş vrea să am timp să citesc cât mai mult. Sunt pasionat şi de fotografie

Ce nu-i place
Să sune telefonul. Primesc în medie, 350 de apeluri pe zi. Urăsc să stau ore în şir în birou.

Te-ai mai întoarce în presă?
Da, dacă aş fi lăsat editoriale, să lucrez la un ziar care nu face scandaluri şi politică şi care îşi asumă rolul de a face şi educaţie pentru că de asta au acum nevoie oamenii.
Care sunt proiectele de care eşti cel mai mândru?
Olimpiada Liceelor, Zilele Slatinei şi ediţia din acest an a Expo Flora care a ieşit mai bine decât mă aşteptam. Nu sunt proiectele mele, ci ale Primăriei, dar m-am ocupat de organizarea lor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite