Primăria Slatina vrea un nou parc în municipiu, cu bani de la Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat cuprinderea în bugetul local din acest an a sumelor necesare întocmirii proiectului unui nou parc orăşenesc, în zona OMV.

Parcuri şi spaţii verzi de 3.000.000 de lei pentru patru localităţi oltene

În luna februarie, Guvernul a aprobat la nivel naţional 285 de proiecte privind realizarea de noi spaţii verzi, extinderi sau reabilitări. Judeţului Olt i-a fost repartizată suma de 3,087 milioane lei, bani ce vor fi folosiţi pentru pentru înfiinţarea unui parc în comuna Coteana, reabilitarea spaţiilor verzi în comuna Giuvărăşti, înfiinţarea unui parc comunal la Cungrea şi înfiinţarea Parcului „Balta Gării” şi a unor spaţii verzi în oraşul Balş.
Luând exemplul celor patru localităţi oltene, Primăria Slatina intenţionează să depună la rându-i un  proiect privind înfiinţarea de spaţii verzi în municipiu în cadrul noii sesiuni a cererii de finanţare lansată pentru anul acesta de Administraţia Fondului de Mediu
Municipiul Slatina are nevoie să dezvolte suprafaţa de spaţiu verde pentru a respecta norma impusă de Uniunea Europeană de 26 metri pătraţi pe cap de locuitor, primăria identificând pentru realizarea proiectului terenul aflat în vecinătatea blocurilor ZA4- 7G, ZA2, FA2, GA9-10, delimitat la sud-vest de strada Primăverii, la nord de staţia OMV şi la sud-est de Aleea Mărului.
Consilierii locali au aprobat în şedinţa dinaintea Paştelui cuprinderea în bugetul local din acest an a sumei de 115.000 lei, necesară realizării cererii de finanţare şi realizarea studiului de fezabilitate.

Cel mai mare parc al municipiului, transformat în păşune pentru animalele rromilor


În prezent, Slatina are Parcul Piteşti, Parcul Eugen Ionescu, expo-parcul aflat în construcţie lângă scările de la fostul magazin Oltul şi părculeţul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite