Primăria Slatina rupe contractul cu firma de ecarisaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Slătinenii vor fi chestionați cum văd rezolvarea problemei maidanezilor
Slătinenii vor fi chestionați cum văd rezolvarea problemei maidanezilor

Municipalitatea slătineană a reziliat contractul de concesiune încheiat în vara anului trecut cu firma de ecarisaj din oraș pentru a pregăti noua licitație. Viitorul contract va fi încredințat, până la finele anului, unei noi firme care va trebui să rezolve problema maidanezilor.

Contractul de concesiune privind administrarea serviciului de ecarisaj de pe raza municipiului Slatina a încetat la inițiativa firmei Olcon Metal SRL Slatina, câștigătorul licitației de anul trecut. Aceasta a invocat drept motiv faptul că valoarea serviciilor prestate de societate nu acoperă cheltuielile, lucru ce a condus la imposibilitatea îndeplinirii obligațiilor contractuale la nivelul indicatorilor de performanță.
Diriguitorii primăriei au luat deja măsuri pentru organizarea unei dezbateri pe tema problemei maidanezilor, care va decide dacă patrupedele vor fi în continuare sterilizate sau vor fi eutanasiate. „Viitorul contract de administrare a serviciului de ecarisaj nu va mai fi unul de concesiune, ci va fi unul de prestări servicii. Cu alte cuvinte, noua firmă care va câștiga licitația va trebui să prindă ca și până acum câinii vagabonzi din oraș, numai că, în funcție de ce vor decide slătinenii, animalele vor fi sau nu eutanasiate. Noi vom organiza o dezbatere și numai în urma acesteia vom decide modalitatea de soluționarea a problemei maidanezilor”, a afirmat Prina.
Actul ce permite eutanasierea câinilor comunitari a fost adoptat pe 22 noiembrie în Camera Deputaților, cu 116 voturi "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri. Potrivit prevederilor noii legi a maidanezilor, consiliile locale sunt obligate să găsească o metodă de soluționare a problemei câinilor vagabonzi până la finele acestui an.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite