Primăria Slatina caută voluntari pentru supravegherea anvelopărilor din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii scărilor ce vor fi anvelopate, puşi de primărie să-i supravegheze pe constructori
Locatarii scărilor ce vor fi anvelopate, puşi de primărie să-i supravegheze pe constructori

Iniţiativă inedită a diriguitorilor Primăriei municipiului Slatina. Viceprimarul Minel Prina a declarat că municipalitatea a decis să apeleze la bunăvoinţa slătinenilor pentru a-şi supraveghea singuri lucrările de anvelopare a blocurilor în acest an. Motivul?... Numărul insuficient de angajaţi la primărie care să monitorizeze stadiile lucrările pe fiecare dintre cele aproximativ 200 scări de bloc ce vor fi termoizolate până la

Reprezentanţii Primăriei Slatina vor avea luni – 16 iulie, o întâlnire cu toţi responsabilii scărilor de bloc din oraş ce au fost acceptate în cadrul celor două programe de reabilitare termică derulate de municipalitate cu fonduri proprii, respectiv „Slatina – oraş verde, oraş curat” şi „Slatina în haină nouă”. Întâlnirea nu este una întâmplătoare, ci urmăreşte un scop.

„Am decis să le solicităm responsabililor scărilor de bloc ce vor fi anvelopate în acest an să îşi desemneze un reprezentant de pe scară - adică un locatar, care să supravegheze lucrările de la început şi până la final. Noi o să instruim puţin aceste persoane, o să le spunem la ce trebuie să fie atenţi, cum să fie efectuată o astfel de lucrare astfel încât toate scările să aibă aceeaşi calitate ca în anii precedenţi şi să asigure garanţia de zece ani. Este o iniţiativă a noastră care ne-ar ajuta enorm deoarece ne-am dat seama că nu putem face singuri supravegherea tuturor celor aproape 200 scări de bloc ce vor fi anvelopate în acest an. Primăria Slatina nu are suficient personal de monitorizare a lucrărilor, suntem depăşiţi în acest sens”, a afirmat Prina.

Activitate „moca”

Supraveghetorii-locatari vor urmări executarea lucrărilor de termoizolare şi vor putea sesiza oricând primăria dacă vor observa probleme de execuţie. Din păcate, aceştia nu vor fi remuneraţi de către primărie pentru efort, singura lor „răsplată” putând fi considerată calitatea lucrărilor de care vor beneficia în mod direct la finalul acestora.

Constructorii vor avea mereu în ceafă privirea locatarilor unşi "supraveghetori"

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Municipalitatea va reabilita în acest an prin termoizolare 197 de scări de bloc pe cele două programe finanţate din fonduri proprii - „Slatina – oraş verde, oraş curat” (180 scări, n.a.) şi „Slatina în haină nouă” (17 scări, n.a.).


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite