Primăria Slatina, pregătită să înceapă demersurile pentru eutanasierea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul și până în prezent, la Slatina au fost adoptați doar 100 de maidanezi
De la începutul și până în prezent, la Slatina au fost adoptați doar 100 de maidanezi

Adoptarea legii care statuează eutanasierea câinilor vagabonzi a fost primită cu ușurare de către reprezentanții Primăriei Slatina, care primesc astfel undă verde în aplicarea „soluției finale” pe patrupede. Primele demersuri în acest sens au fost deja făcute în sensul că se lucrează la un nou proiect de hotărâre prin care să se reglementeze exact soarta maidanezilor.

Viceprimarul Ana Anghel a declarat că adoptarea legii înseamnă depășirea principalului obstacol în rezolvarea problemei câinilor comunitari, dar că totul este abia la început.
„Legea este binevenită, dar asta nu înseamnă acum că totul se va rezolva peste noapte. Ne gândim deja la un regulament și la un proiect de hotărâre care va fi trimis spre aprobare în Consiliul Local ce va cuprinde cât mai multe aspecte ale problemei. Faptul că legea a fost votată nu înseamnă că, gata, omorâm toți câinii și am terminat. Am mai spus-o și o repet: nici sterilizarea și nici uciderea câinilor nu înseamnă rezolvarea acestei probleme. Trebuie întocmit un regulament bine pus la punct, iar noi ne gândim că trebuie avuți în vedere nu doar proprietarii de gospodării cu câini, ci și firmele care adăpostesc astfel de animale în sensul ca ei să își asume responsabilitatea pentru animale și să nu îi mai lase de capul lor cum a fost până acum. Oricum, noi avem în vedere, la primărie, să facem și o dezbatere pe seama noului regulament privind această problemă delicată. Revenind la legea cu pricina, lucrurile se vor schimba de-acum și asta destul de serios”, a mai afirmat Ana Anghel.
Reprezentantul municipalității a mai precizat că instituția a început demersurile pentru o nouă licitație care să stabilească un nou administrator al serviciului de ecarisaj în locul actualei firme Olcon Metal SRL.

„Cei care au votat această lege sunt sub-oameni”

Legea maidanezilor a strâns imediat și nemulțumiți. Elena Stoicea, doctor dermatolog în cadrul Spitalului Județean Slatina și membru al asociației pentru protecția câinilor „Prietenii noștri”, nu a ținut să-și ascundă nemulțumirea față de votul parlamentarilor.
„Adoptarea acestei legi este mișelească așa cum este și legea însăși! Prin acest act normativ se fuge practic de răspunderea față de câinii fără stăpân, răspundere care revine tuturor oamenilor, inclusiv parlamentarilor. Nu această lege era imperativul momentului. Maidanezii putea fi sterilizați în continuare și adăpostiți în stabilimente care să nu provoace dezgust oamenilor. În momentul în care tu – ca și deputat, stai la căldurică și pe bani grei, cu mașină la scară, votezi o lege pentru uciderea unor animale, atunci ai decăzut din condiția de Om. Cei care au votat această lege sunt sub-oameni pentru că noțiunea de < om > presupune multe lucruri, printre care și compasiune. Dar eu nu mă refer aici la așa-zisa compasiune aplicată oamenilor care votează doar o dată la patru ani, ci la compasiunea pentru noi toți”, a spus Elena Stoicea.
Hingherii ridică zilnic de pe străzile municipiului în jur de 25 de câini. La ora actuală, în adăpostul de lângă oraș se află în jur de 450 de câini sterilizați sau care urmează a fi sterilizați. Noua lege a maidanezilor stabileşte că patrupedele pot fi ţinute timp de 30 de zile în adăposturi, iar dacă aceștia nu sunt adoptați, ei pot fi eutanasiați.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite