Primăria Drăgăneşti-Olt scoate la licitaţie gunoiul din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din micuşul orăşel Drăgăneşti-Olt organizează o nouă licitaţie pentru concesionarea serviciului de salubrizare. Licitaţia va avea loc la începutul lunii august si este a doua acţiune de acest în ultimii doi ani

Primăria oraşului Drăgăneşti-Olt urmează ca să organizeze o nouă licitaţie pentru concesionarea serviciului de salubrizare. Vechiul contract încheiat cu SC SALUBRIS SA din Slatina se va încheia la finele lunii iulie după ce a fost deja prelungit cu şase luni la începutul anului. Cum autorităţile locale nu au mai putut prelungi pentru a doua oară contractual, acestea sunt obligate acum să reia procedurile.

“Portiţe” româneşti pentru deblocarea impasului

Motivul pentru care vechiul contract nu a putut fi prelungit este dat de faptul că Drăgăneşti-Olt este partener în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Oltul" cu autorităţile din Slatina, Potcoava, Scorniceşti, Piatra-Olt şi Consiliul Judeţean în accesarea unui ambiţios program european de finanţare pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă şi canalizare în sumă de 72 milioane de euro. Programul, care a demarat deja la Slatina, se va întinde pe o perioadă de cinci ani.
“Faptul că suntem asociaţi în acest program cu mai multe oraşe din judeţ ne împiedică să putem încheia contracte publice pe durate mai mari de un an de zile. Există nişte clauze în cadrul acestei asocieri şi în derularea contractului cu Uniunea Europeană care nu ne permit aşa ceva şi singura soluţie este să organizăm noi şi noi licitaţii. Astfel că am încercat şi noi să ieşim din această situaţie cum am putut mai legal şi de aceea organizăm acum o nouă licitaţie”, a afirmat primarul Sorin Ghiţă.
Suma noului contract de salubrizare scos la licitaţie se ridică la 300.000 de lei. Ultima zi de depunere a ofertelor este 1 august, ora 10.00, licitaţia urmând să aibă loc o oră mai târziu.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite