Slatina: Prima zi de şcoală afectată de criză - 100 de lei pentru rechizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care nu au o situaţie financiară foarte bună se întreabă de unde vor face rost de bani ca să îşi ţină copii în şcoală, alţii, mai înstăriţi,  şi-au echipat din timp copii pentru noul an şcolar.Virgil Lăpădatu

Mii de copii au călcat astăzi pentru prima dată pragul şcolii. Alături de părinţi, aceştia au venit dis de dimineaţă să îşi ocupe locul în bancă şi să îşi cunoască colegii. Fără grija banilor, pe chipul celor mici se citea fericirea şi entuziasmul, în timp ce pentru părinţi, prima zi de şcoală a reprezentat începutul unor cheltuieli în plus. Este şi cazul lui Nicolae Mangâru, care, deşi este şomer, a făcut eforturi foarte mari pentru ca, cei doi copii ai săi să ajungă pe băncile şcolii. „A fost foarte greu să fac rost de aceşti bani, dar cel mai mult contează educaţia copiilor mei. Am cheltuit 100 de lei pentru fiecare în parte. Le-am cumpărat haine, ghiozdane, echipamentul pentru orele de sport şi rechizitele. Restul o să le cumpăr pe parcurs”, a spus Nicolae, de 34 de ani, din Slatina. În timp ce tatăl său se întreabă de unde va face rost de bani, Georgiana, proaspătă elevă, de abia aşteaptă să intre în clasă. ”Îmi place foarte mult la şcoală şi de abia aşteptam să încep. O să îmi fac foarte multe prietene”, a spus Georgiana, de acum elevă în clasa întâi la Şcoala Generală numărul 1 din Slatina.

Părinţii cu bani şi-au pregătit din timp copii

Alţi părinţi nu s-au uitat la bani nu se uită la bani şi le-au cumpărat copiilor rechizitele necesare din timp. „Pentru începerea anului şcolar am investit 550 de lei în rechizite şi haine. Le-am luat din timp. Am cumpărat acuarele, carioci, penar, stilou, uniformă şi mai tot ce este necesar pentru primul an de şcoală”, a spus Silvia Conescu, consilier juridic.

Cât ne costă rechizitele şi uniforma
Preţul unui ghiozdan complet echipat pentru şcoală porneşte, în funcţie de magazin şi de calitatea rechizitelor, de la 100 de lei şi poate depăşi 400 de lei. O uniformă şcolară compusă din vestă şi fustă pentru fete sau din pantaloni şi vestă, pentru băieţi, costă între 35 de lei şi poate depăşi 150 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite