Slatina: „Prima Casă“ îi dezamăgeşte pe slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: „Prima Casă“ îi dezamăgeşte pe slătineni
Slatina: „Prima Casă“ îi dezamăgeşte pe slătineni

O familie tănără, fără copii, dar care are deja o rată la bancă pentru plata avansului nu poate decât să viseze la „Prima Casă“.

Primit cu bucurie de cei care nu au o locuinţă, programul „Prima Casă“ îi dezamăgeşte pe mulţi dintre tinerii slătineni. Nici măcar cei cu venituri mici nu au nicio şansă să îşi cumpere o locuinţă prin acest program, întrucât nu se încadrează în cerinţele impuse de bănci pentru credite. Reprezentanţii agenţiilor imobiliare din oraş spun că nu au vândut nicio casă în cadrul programului.

Tinerii sunt dezamăgiţi

Am mers ieri la câteva bănci, în calitate de clienţi cu un venit mediu şi am întrebat ce şanse avem la un credit pentru locuinţă. Am intrat prima dată la CEC Bank. La un venit lunar de 1850 de lei pentru o familie tănără, fără copii, banca a oferit doar 30.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 30 de ani. „Nu vă putem acorda mai mult din cauză că mai aveţi încă o rată, de 370 de lei pe lună. Numai dacă aţi găsi un co-plătitor aţi putea lua mai mult.Mai aveţi nevoie, în plus, de un avans de 5% din valoarea locuinţei dar şi de alţi bani pentru realizarea actelor. Până acum nu am dat niciun credit, pentru că locuinţele sunt scumpe, iar tinerii nu se încadrează să primească împrumutul“, a explicat, amabilă, o funcţionară a băncii.
Dezamăgiţi, am plecat către sediul BRD. Aici, aceeaşi problemă. Veniturile sunt prea mici, iar rata atârnă greu în calcularea gradului de înadatorare. „Dacă v-ar achita cineva acest credit, aţi avea şanse să vă încadraţi. Puteţi să vă luaţi şi co-plătitori, dar trebuie să vă grăbiţi, pentru că plafonul de creditare este limitat“, explică un consilier bancar.
Practic, un credit făcut anterior pentru plata avansului de 5% nu dă nicio şansă tinerilor să ia bani pentru „Prima Casă“.

Află din Adevărul de Seară de astăzi ce spun reprezentanţii agenţiilor imobiliare!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite