Slatina: Prichindeii iau lecţii de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Prichindeii iau lecţii de înot
Slatina: Prichindeii iau lecţii de înot

Prichindeii slătineni au unde se distra în această vară. Baza Pitic Sport a lui Răzvan Raţ le oferă cursuri de înot, iar cei mici sunt încântaţi de apa şi de lecţiile pe care le iau.

Micuţii îşi înving frica de apă, se ţin strâns cu mînuţele de bare şi ascultă cu atenţie sfaturile profesorului. Când se dezechilibreză şi cad în apă, ţipă, iar profesorul vine  lângă ei şi îi ajută. Nu renunţă pentru că ştiu că trebuie să înveţe să înoate şi să ia certifiactul de înotător. „Eu sunt de o săptămână şi îmi place mult. Am înghiţit şi apă, dar nu mi-e frică pentru că vreau să înot”, a spus Elena Luciu, de 8 ani.
„E bine în apă şi îmi place mult. Eu deja ştiu să înot. Ia uitaţi! Mai am un pic şi termin cursul, dar tot o să vin la bazin”, a ţipat un băieţel care încerca să îşi impresioneze colegii.
La mal, zbenguidu-se prin apă, a apărut şi Viorel Vlădăşel de 7 ani. „Vreau să mă fac înotător. Eu am învăţat de mult să înot, de când eram mai mic şi acum ştiu să fac şi figuri”, a spus băiatul.
De pe margine îi încurajează bunicii. „ E bine pentru ei, este sănătos şi aici e foarte frumos. Le place să se bălăcească, iar noi stăm cu ei, ce să facem”, a spus Marian Pîrvu, de 60 de ani


Certificat de înotător

Zeci de copiii iau cursuri de înot la baza Pitic Sport a lui Răzvan Raţ din Slatina, iar lista de aşteptare este foarte lungă. „ Foarte mulţi vor să vină, dar perioada de vară este foarte scurtă. Îi înscriem pe o listă, iar când le vine rândul îi sunăm şi îi chemăm. Cursul este alcătuit din 12 şedinţe a câte 2 ore fiecare. Ca şi anul trecut, cursul costă 250 de lei. La final copilul primeşte un certificat de terminare a cursului. Este bineînţeles, simbolic, dar pentru el înseamnă mult”, a explicat Ion Raţ.
La cursurile de înot de la Ptic Sport pot participa şi adulţii care îşi înving teama de apă. „Nu contează vârsta. Participanţii sunt împărţiţi în 3 grupe de vârstă, 7-8 ani, 9-10 ani şi peste 10 ani. Avem doamne şi de 30 de ani şi 40 de ani care vin la cursuri”, a spus Raţ.

Află ce alte oferte pentru cursurile de înot mai sunt în Slatina din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite