Preşedintele CJ Olt arde gazul pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Stănescu face naveta Slatina-Vişina, parcurgând distanţa de aproape 142 kilometri dus-întors cu SUV-ul instituţiei.

Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, are motive să se simtă fericit. În vreme ce sondajele formaţiunii politice din care face parte îl dau ca favorit în cursa CJ de anul viitor, acesta se bucură din plin de toate avantajele funcţiei publice pe care o deţine din vara 2008. Puţină lume ştie, probabil, că acesta nu locuieşte la Slatina, oraşul unde îşi desfăşoară activitatea. La prima vedere, acest lucru poate că nu surprinde pe nimeni: multe persoane nu locuiesc în localităţile unde lucrează şi fac naveta către localităţile de baştină. Dar, oare, câte dintre aceste persoane îşi permit să facă naveta 142 de kilometri dus-întors de câteva ori pe săptămână, başca folosindu-se de maşina de serviciu ??
Ei bine, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, poate face acest lucru. Prin natura funcţiei deţinute, acesta are la dispoziţie o locuinţă de serviciu într-o vilă de protocol aflată în proprietatea Consiliului. Numai că nu o foloseşte atât de des pe cât s-ar crede sau ar fi normal. De câteva ori pe săptămână, oficialul oltean se deplasează în localitatea unde domiciliază, respectiv comuna Vişina, aflată la 71 kilometri de Slatina. Distanţa, deloc insignifiantă, o parcurge în aproximativ o oră la bordul maşinii de serviciu, un SUV marca Mitsubishi Outlander full-option din anul 2007 estimat la aproape 33.000 de euro. Uneori mai poposeşte şi la Corabia, unde deţine un apartament şi un spaţiu comercial, potrivit declaraţiei de avere.

Privilegii recunoscute

În Codul de conduită a funcţionarului public se arată că reprezentanţi instituţiilor de stat „au obligaţia să folosească timpul de lucru, precum şi bunurile aparţinând autorităţii sau instituţiei publice numai pentru desfăşurarea activităţilor aferente funcţiei publice deţinute”. Chiar dacă, teoretic, mijlocul de transport trebuie folosit doar în interes de serviciu, în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, acesta a devenit mai mult autoturism personal şi abia apoi “de serviciu”. Conform regulamentului, maşina de serviciu vine la pachet cu una bucată şofer, acesta fiind practic cel care o are în răspundere şi cel care semnează atunci când se fac decontările. Cei 142 de kilometri dus-întors doar la un drum către localitatea de baştină sunt făcuţi de Stănescu la bordul SUV-ului instituţiei, şoferul rămânând la Slatina. Oficialul oltean nu neagă situaţia.
“De câteva ori pe săptămână fac naveta la Vişina, locul unde am o casă. Mai stau şi în Slatina, unde am o locuinţă de serviciu, dar nu este o regulă, depinde de problemele pe care le am în ziua respectivă. În deplasările mele la Vişina folosesc maşina de serviciu, nu pe cea personală pentru că eu nu sunt preşedintele Consiliului Local Slatina, ci sunt preşedintele Consiliului Judeţean Olt, iar judeţul este mare. Uneori, pe drum, mai opresc pe la vreo primărie ca să rezolv ceva probleme de serviciu, aşa că nu mi se pare ceva în neregulă”, declară Paul Stănescu.

Făcând un calcul în cazul preşedintelui CJ Olt, reiese că, dacă acesta face naveta fie şi doar pentru 10 de zile de lucru ca să parcurgă cei 142 de kilometri dus-întors, Stănescu parcurge lunar până acasă 1.400 de kilometri “ca popa”. Calculaţi dvs. consumul de combustibil decontat din banii statului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite