Prefectul Moisiu demis şi înlocuit cu arcaşul Eugen Ionică. Virgil Delureanu îi ia locul lui Copilău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Olt, Leonid Moidiu, şi subprefectul Jenel Copilău au fost demişi, astăzi, în prima şedinţă a Guvernului Ponta, care a procedat în acest mod cu toţi reprezentanţii Executivului în teritoriu care au fost desemnaţi ori susţinuţi de către PDL sau UDMR, partide aflate acum în Opoziţie. În locul lui Moisiu va fi numit prefect juristul Gărzii Financiare Olt, comisarul Eugen Ionică, iar ca subprefect va veni pe funcţie

Demiterea prefectului Leonid Moisiu şi a subprefectului Jenel Copilău erau aşteptate de către cei în cauză. „Mă aşteptam la aşa ceva. Deşi ţara noastră a adoptat modelul francez, nu se ţine cont şi aplicăm româneşte. Legislaţia spune într-un fel, dar când vine vorba despre practică nu mai contează nimic. Personal, am spus mai demult că, după mine, aşa ar trebui să fie de la început şi să se ştie că, dacă se schimbă guvernul la un moment dat, acesta are dreptul să îşi numească noi reprezentanţi în teritoriu aşa cum au procedat când a venit la putere şi guvernul demis. Şi, astfel, toată lumea ar sta liniştită şi ar şti ce ar avea de făcut decât să ne prefacem la modul cum o facem noi”, a declarat Leonid Moisiu, care este de aşteptat să se întoarcă la Primăria Slatina de unde a venit. Acesta a fost instalat în funcţie în locul lui Daniel Şarpe în luna octombrie 2009, la propunerea lui Darius Vâlcov, pe atunci preşedinte al PDL Olt, în acest moment candidat la Primăria Slatina din partea USL (PSD).
Şi subprefectul Jenel Copilău parcă aştepta ceea ce s-a petrecut azi. „Deocamdată, la acest moment, nu ştiu şi nu am fost informat în niciun fel despre o eventuală demitere a mea, dar nu mă miră dacă aşa va fi”, a spus acesta, interpelat telefonic. Copilău l-a înlocuit, în luna aprilie 2011, pe Virgil Panduru, fiind susţinut pe UNPR.

image

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Noul prefect - sportiv de performanţă

Înlocuitorii celor doi vor fi Eugen Ionică, comisar şi jurist al Gărzii Financiare Olt, respectiv Virgil Delureanu, fost deputat şi subprefect care, în prezent, ocupă unul din posturile de director din Consiliul Judeţean Olt. În vreme ce primul este propunerea PNL, cel de-al doilea vine din PSD, partid al cărui membru este din 1996, fiind printre puţini politicieni din judeţ ce nu au schimbat partidul de când au intrat în politică.
Noul prefect este un personaj aparte şi face notă discordantă faţă de toţi politicienii din judeţ de până acum. Mai exact, Eugen Ionică practică tirul cu arcul tradiţional din anul 2006, fiind unul dintre cei mai buni sportivi români la această categorie. A acumulat mai multe premii importante, în prezent fiind dublu campion naţional la acest sport, iar pe plan internaţional şi-a adjudecat constant, între 2008-2010, medalia de bronz în cadrul Campionatului Mondial de profil.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite