Poteleanu se gândeşte să abandoneze sportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multiplă campioană naţională şi internaţională la gimnastică aerobică, olteanca Adriana Poteleanu a decis să se orienteze către un alt domeniu după absolvirea liceului.

Sărăcia a învins talentul, iar sportul va pierde o campioană. Gimnasta Adriana Poteleanu este decisă să urmeze după finalizarea liceului o carieră în alt domeniu. Dificultăţile financiare cu care s-a confruntat familia pentru a o susţine în şcoală au determinat-o să se gândească să abandoneze sportul. „Nu aş mai dori să continui cu sportul, pentru că nu se câştigă. Vreau să urmez o facultate în alt domeniu, încă nu m-am hotărât care. Probabil pentru a mă întreţine mă voi angaja la o sală de fitness sau zumba, iar acesta ar fi tot contactul pe care-l voi mai păstra cu sportul. Aş fi dorit să fiu antrenor, dacă sportul ar fi adus un câştig financiar măcar cât să te poţi întreţine”, susţine campioana.

Sărăcia a ambiţionat-o

Născută în comuna Obârşia, sportiva a practicat de la vârsta de cinci ani gimnastica artistică în cadrul Clubului Naţional Sportiv „Cetate Deva”, iar de la zece ani gimnastica aerobică. Componentă a lotului naţional de juniori până în acest an, Adriana a fost pusă de nenumărate ori în situaţia de a fi dată afară din cămin, câştigul obţinut din munca la câmp de către familie fiind insuficient pentru a susţine toate cheltuielile legate de şcolarizare. Cu ajutorul primit de la oameni de bine, Adriana a ajuns în clasa a XI-a, adunând în plamares 28 de medalii la campionate şi concursuri naţionale şi internaţionale. Ultimul hop a fost trecut după ce campioana mondială la fitness Diana Opriţa a organizat în urmă cu circa patru luni de zile în Capitală evenimentul caritabil „Let's Do the ZUmba”, fundaţia „Sport pentru Viaţă” având-o drept preşedinte onorific pe  fosta campioană olimpică de atletism Gabriela Szabo reuşind să strângă suma de 6245 de lei, necesară pentru ca Adriana Poteleanu să-şi finalizeze studiile liceale. Crede că dificultăţile financiare nu au constituit o piedică în obţinerea rezultatelor sportive, ci au ambiţionat-o. „Copiii mai săraci muncesc mai mult, se ambiţionează să demonstreze că pot face faţă provocărilor”, spune ea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite