Slatina: Posturi puţine şi salarii mici la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Posturi puţine şi salarii mici la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
Slatina: Posturi puţine şi salarii mici la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Cei peste 1100 de absolvenţi ai promoţiei 2009 din Olt au avut de ales între 157 locuri de muncă, majoritatea dedicate celor cu studii medii.

CITEŞTE ŞI:



Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi a adunat astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina, 420 de tineri aflaţi în căutarea unui serviciu. În an de criză, oferta de locuri de muncă nu a fost deloc generoasă, iar participanţii s-au hotărât cu greu să renunţe la şomaj pentru un salariu mic. „Eu aş fi vrut un loc de muncă în construcţii, pentru că sunt salariile mai mari, dar nu am găsit nimic. Nu pot să fac naveta în oraş pe 500 de lei pe lună. Prefer să rămân în şomaj“, a spus Mirel Voicu, de 19 ani, din Coteana.
În urma bursei de astăzi au fost angajaţi 20 de absolvenţi. „Alţi 185 de absolvenţi au fost selectaţi de angajatori în vederea încadrării. La bursă au participat 29 de agenţi economici care au oferit absolvenţilor 157 de locuri de muncă“, a explicat Cristinel Cârloganu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

Patronii vor subvenţii de la stat

Angajatorii s-au arătat nemulţumiţi de dezinteresul tinerilor pentru posturile vacante. „Tinerii nu sunt interesaţi să îşi găsească serviciu, pentru că se mulţumesc cu şomajul. Consider că ar fi fost mai bine să se acorde acele subvenţii pentru încadrarea absolvenţilor, în loc să le dea şomaj şi să stea acasă. Dacă nu vom găsi absolvenţi, vom încadra şi personal cu experienţă“, a spus Vasile Dinescu, reprezentantul firmei Precizia Service.
Nici patronii care au avut posturi în domeniul confecţiilor textile nu au avut norocul să angajeze. „Până acum am avut o singură persoană care s-a interesat pentru postul de fochist. Avem multe locuri pentru confecţioner textile, dar tinerii nu snt interesaţi de ele. Nimeni nu a venit nici măcar să mă întrebe de salariu sau de condiţiile de muncă“, a spus, dezamăgită, Floarea Obretin, de la societatea Azaleea Prod.

Oferte de criză

La bursa de astăzi au participat 24 de angajatori, 12 dintre ei la Slatina şi alţi 12 la Caracal. Aceştia au oferit, în total, 138 de locuri de muncă, dintre care 97 la Slatina. Oferta a fost incomparabilă cu cea de anul trecut, de la bursa pentru absolvenţi, când au fost aproximativ 500 de locuri de muncă. Cele mai multe job-uri au fost în domeniul confecţiilor, firmele de profil din Olt căutând 58 de confecţioneri. Au mai fost puse oferite 19 locuri de muncitori necalificaţi şi mai multe de patiser, ospătar sau cofetar. Tinerii au plecat dezamăgiţi de numărul mic de locuri de muncă. „Aş dori un post de tehnician designer vestimentar, pentru că am terminat licelul la acest profil, însă dacă nu o să găsesc, o să mă mulţumesc cu ce mi se oferă. Din câte am văzut până acum, sunt puţine locuri de muncă“, a spus Claudia Stoian, de 19 ani.
Tinerii cu diplome de ingineri în mecanică, chimie, metalurgie sau  construcţii de drumuri au avut şase să se angajeze azi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite