Portret/ Anca Ene îi scapă pe olteni de grija banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În copilărie îşi dorea să devină poştăriţă, dar a ajuns să aibă grijă de proprietăţile oltenilor. Visează să ajungă psiholog pentru a-şi ajuta semenii.

De ani buni se ocupă de asigurarea locuinţelor maşinilor oltenilor. Anca spune că niciodată nu s-a gândit că va avea o astfel de meserie pe care însă a ajuns să o iubească foarte mult. “Când eram mică îmi doream foarte mult să devin poştăriţă. Mama mea avea multe genţi, iar eu le puneam pe toate pe umăr şi mă plimbam cu ele prin casă. Cu timpul am uitat de această “dorinţă” a mea. Am devenit inspector în cadrul Serviciului de Asigurări Generale şi îmi iubesc foarte mult meseria. La început mi s-a părut destul de grea, dar m-am acomodat”, mai spune Anca.

Handbal, zumba şi aerobic

A practicat handbalul timp de doi ani, dar a renunţat pentru a se dedica învăţăturii. A făcut apoi făcut zuma şi aerobic, alte experienţe interesante, spune tânăra. “Părinţii mei nu au fost de acord să fac handbal. Voiau să învăţ foarte bine şi să urmez Facultatea de Drept. Asta am şi făcut, deşi nu mi-a plăcut foarte mult această facultate, dovadă fiind şi faptul că nu profesez. Am îndrăgit sportul dintotdeauna dar nu m-am gândit să urmez o carieră în domeniul ăsta. Mai fac şi acum zumba sau aerobic, dar din plăcere, şi foarte rar, pentru că timpul nu îmi permite pe cât aş vrea”, a spus Anca Ene. Mamă a doi copii, Ancăi îi place foarte să stea în bucătărie. “Petrec foarte multe ore în bucătărie. Sunt adepta mâncărurilor sănătoase, făcute în casă şi îmi place să îmi răsfăţ familia cu tot felul de bunătăţi preparate de mine. Prepar orice fel de mâncare, mai puţin sarmale. Cel mai mult îmi place să fac prăjituri, tortul de ciocolată fiind specialitatea mea”, mărturiseşte ea.

Îi place muzica veche

Anca visează să devină psiholog şi spune că se gândeşte serios să urmeze o facultate în acest domeniu. “Vreau să fac asta pentru că sunt o fire comunicativă şi mi-e drag să ajut oamenii. Mi-ar plăcea să mă specializez în arta consilierii şi să îi cunosc dedesubturile firii omeneşti”, a adăugat slătineanca. În afară de sport, ea mai are şi alte pasiuni. “Deşi am un program încărcat, sunt pe fugă tot timpul şi mă împart între serviciu, casă, cămin şi şcoală, îmi fac timp şi pentru activităţile care îmi sunt dragi mie. Ador să citesc şi să ascult muzică. Îmi plac în special melodiile vechi. De asemenea, ador călătoriile şi îmi place foarte să urc pe munte. În fiecare an, de câte ori ajungem la munte, fac asta. Nu îmi e frică de înălţime, şi nici de accidentări”, a mai spus Anca.

Profil
Născută. 21 aprilie 1974, la Slatina
Studii. Facultatea de Drept Bucureşti
Familie. Căsătorită, are doi copii

Ce-i place
“Să îmi petrec timpul liber cu soţul şi cu cei doi copii ai mei. Îmi plac foarte mult călătoriile. Ador să fac surprize plăcute persoanelor dragi şi, mai ales, să ajut oamenii”

Ce nu-i place
“Minciuna şi oamenii răutăcioşi. Urăsc persoanele care profită de naivitatea altora. Nu îmi place să şofez, deşi am permis de conducere”

Întrebări şi răspunsuri

Regretaţi că aţi renunţat la handbal?
“Da, handbalul este una dintre pasiunile mele şi mi-aş fi dorit să continui cu acest sport mai mult timp, măcar aşa, pentru mine. Nu m-am gândit la o carieră în acest domeniu, dar aş fi vrut să îl practic aşa, pentru mine. E un sport foarte frumos, mai ales pentru o fată”. 

Vreţi să deveniţi psiholog, de când vă doriţi această meserie?
“De mult timp. Îmi place să ajut oamenii şi să fiu alături de ei în momentele  grele. Cred că meseria de psiholog mi se potriveşte ca o mănuşă. Îmi place şi ceea ce fac acum, dar mi-aş dori mai mult să lucrez ca psiholog”


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite