Pompierii readuc aminte că un grătar poate fi, totuşi, şi periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt atrag atenţia asupra folosirii neglijente a grătarelor.

Deşi 1 Mai este, prin definiţie, o zi de petrecere a timpului într-un mod cât mai plăcut, pompierii ISU Olt avertizează populaţia că există unele riscuri de producere a incendiilor generate de flăcările ori jarul rămase în urma grătarelor.
“Având în vederea Legea nr. 54/2012, care reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale şi care are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului şi asupra stării de sănătate a populaţiei generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic, dorim ca cetăţenii să înţeleagă că au responsabilităţi în ceea ce înseamnă protecţia la incendiu a zonelor în care doresc să facă grătare de picnic”, a afirmat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.
Acesta a indicat şi o serie de măsuri ce ar fi indicat să fie luate de populaţie pentru prevenirea declanşării incendiilor în păduri sau în apropierea acestora. Printre recomandările pompierilor se numără faptul că este indicat ca să se păstreze lângă foc o rezervă de apă pentru a putea stinge imediat vegetaţia uscată ce s-ar putea aprinde, camparea şi aprinderea focului pentru grătare să se facă pe cât posibil doar în spaţiile special amenajate, iar după terminarea grătarului să se stingă jarul rămas cu apă din abundenţă până ce este sigur că nu mai există o potenţială sursă de foc.
De asemenea, oficialul ISU Olt a menţionat că este interzis accesul cu autovehicule personale pe drumurile forestiere şi aprinderea focului la o distanţă mai mică de 100 metri de liziera pădurii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite