Pompierii olteni şi-au sporit “zestrea” de maşini de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încet-încet, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt îşi modernizează parcul auto învechit
Încet-încet, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt îşi modernizează parcul auto învechit

Astăzi a avut loc recepţia a patru noi autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă destinate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” (ISU) Olt. Maşinile sunt parte a unui proiect finanţat din fonduri europene unde beneficiari direcţi sunt cele cinci inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din regiunea Sud-Vest Oltenia, respectiv Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, şi Vâlcea.

Proiectul în cadrul căruia s-a făcut modernizarea pompierilor olteni prin dotare cu echipamente în situaţii de intervenţie se numeşte “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia”. Beneficiar oficial al proiectului regional este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Vest Oltenia, asociaţie înfiinţată de cele cinci consilii judeţene din regiune.
Recepţia de azi a celor patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă marca Mercedes destinate I.S.U. Olt s-a făcut în prezenţa prefectului Leonid Moisiu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, precum şi a fostului comandant al I.S.U. Olt, pensionat acum, Gheorghe Năstasie.
“Prezentul proiect de dotarea a bazelor judeţene aler pompierilor din regiunea Sud-vest Oltenia a urmărit achiziţionarea a 44 de echipamente specifice: intervenţiei în situţii de urgenţă. Cea mai mare parte dintre acestea au intrat deja în posesia pompierilor din regiune, şi aici ne referim la 21 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, două autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic, n.a.), 15 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Totodată, urmează să fie achiziţionate tot în cadrul proiectului cinci autospeciale pentru descarcerări grele şi acum este licitat centrul mobil de comandă şi control care va fi amplasat la Craiova. Dintre toate aceste echipamente menţionate, I.S.U. Olt a primit patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă şi trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă”, a declarat Daniela Lungu, şef al Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, care a precizat că, până la finele anului, ISU Olt va mai primi o autospecială pentru descarcerări grele şi încă una pentru lucru la înălţime. Valoarea totală a proiectului se ridică la 49 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 40,3 milioane lei.

Noi echipamente stau să vină

Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, a declarat că există în lucru un alt proiect prin care ISU Olt îşi va mări numărul de echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă. „Este vorba despre un program de cooperare transfrontalieră cu Bulgaria care va fi de aproape 4,5 milioane de euro – Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de inundaţii -, care se află într-o fază avansată şi sperăm ca, până la finele anului, să semnăm contractul de finanţare. Până la urmă, totul va fi spre binele cetăţenilor din judeţ şi din regiunea Olteniei pentru că ştim bine cum era dotarea pompierilor”, a spus Stănescu.

Maşini noi de pompieri la I.S.U. Olt

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Oficialii CJ Olt au declarat că a fost deja depusă la Agenţie de Dezvoltare Regională o a doua cerere de finanţare pentru achiziţionarea unui număr de zece echipamente tot la nivel regional, câte două pentru fiecare judeţ implicat, valoarea proiectului fiind de 22 milioane de lei. Autospecialele recepţionate astăzi au o garanţie de 15 ani, iar service-ul este garantat doi ani de către furnizor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite