Pompierii olteni scapă de mașinile vechi una câte una

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele trei autospeciale noi sunt mândria de moment a pompierilor
Cele trei autospeciale noi sunt mândria de moment a pompierilor

Azi, de Ziua „Porţilor Deschise" la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt, au fost prezentate publicului larg mașinile de intervenție cu care pompierii acționează, dar și cele mai noi trei mașini din dotare.

“Este vorba despre trei autospeciale cu rezervor de apă de 2.000 litri primite printr-un program finanțat din fonduri europene, mașini care vor ajunge în zilele următoare la colegii noștri de la Caracal, Scornicești și la Stoenești. Până la finele anului trebuie să ajungă la noi încă o autospecială ca cele primite azi, aceasta urmând să vină <la pachet> cu alte trei autospeciale de câte 5.000 litri”, a declarat Ionuț Cârciumaru, purtător de cuvânt al ISU Olt.
Mașinile de intervenție intrate de azi în dotarea pompierilor de la Olt este perfectă pentru accesul în zone înguste și poate asigura transportul a șase persoane la o solicitare. Aceasta mai deține echipament de protective a servanților, este complet echipată cu accesorii pentru lucru cu apă și spumă, echipament de acordare a primului ajutor calificat, modul de descarcerare și intervenție la dezastre.

Vechile mașini de pompieri, pasate în mediul rural

Printre noile autospeciale ce urmează a intra în dotarea instituției menționate se mai numără și o autospecială de descarcerări grele și o mașină pentru salvări de la înălțime prevăzută cu nacelă. Acesta vor ajunge la Olt cel mai probabil în cursul anului viitor.
Pe măsură ce parcul auto al ISU Olt se va completa cu noile mașini de intervenții, vechile autospeciale ale instituției vor ajunge la comunele din județ.
Schimbarea parcului auto al ISU Olt a devenit o urgență deoarece mașinile folosite la intervenţii au ieşit de mult din perioada de funcţionare. Astfel, dintre cele 14 maşini de intervenţie, 12 au o vechime de aproape 30 de ani.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite