Pompierii olteni își fac echipă de scafandri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii olteni acționează acum cu bărci pneumatice cu motor și un cârlig legat de o sfoară
Pompierii olteni acționează acum cu bărci pneumatice cu motor și un cârlig legat de o sfoară

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Matei Basarab” Olt își face trupă de scafandri profesioniști. Crearea unei echipe specializate pe asemenea intervenții a devenit o necesitate din cauza numeroaselor cazuri de persoane înecate ce au trebuit scoase din diferite râuri.

Problema înființării unei echipe de scafandri în cadrul ISU Olt a fost ridicată de adjunctul comandantului Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Matei Basarab” Olt, colonelul Marian Pică, în ședința Colegiului Prefectural din această săptămână. Oficialul a spus că deja s-au luat primele măsuri în acest sens.
“A devenit o necesitate imperativă crearea unei echipe de scafandri în cadrul ISU Olt deoarece am avut foarte multe situații în care am fost solicitați ca să intervenim pentru căutarea și extragerea de persoane înecate din diferite râuri de pe raza județului. Ne-a fost foarte greu pentru că, neavând scafandri, a trebuit să ne descurcăm cu ce aveam, adică cu mai nimic, iar acest lucru a luat mult timp și a dus la prelungirea unor situații și-așa delicate. În astfel de situații a trebuit să apelăm la scafandrii de la ISU Oltenia - Dolj”, a declarat col. Marian Pică.
Acesta a precizat că deja au fost selectate persoanele care vor face parte din echipa de scafandri și urmează ca acestea să fie trimise la cursuri de specializare la Constanța. În prezent, pompierii olteni participă la acțiunile de intervenție pe râuri pentru scoaterea cadavrelor cu ajutorul unei bărci pneumatice cu motor și un cârlig legat de o sfoară.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite