UPDATE Poliţistul falsificator rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de poliţie care a fost prins sâmbătă în timp ce plătea bunuri folosind bani falşi s-a prezentat astăzi în faţa magistraţilor Tribunalului Olt. Omul legii a cerut instanţei să fie judecat în stare de libertate. Judecătorii vor decide astăzi dacă poliţistul rămâne după gratii sau este eliberat.

UPDATE ORA 14.30 Magistraţii Tribunalului Olt au decis că poliţistul Constantin Dumitrescu rămâne în arest. Instanţa a respins ca nefondat recursul agentului de poliţie împotriva măsurii arestării preventive şi l-a obligat pe omul legii la plata sumei de 50 lei, constând în cheltuieli judiciare.

ORA 12.10 Agentul de poliţie Constantin Dumitrescu a declarat, astăzi, în faţa magistraţilor că sărăcia l-a împins să falsifice bani. El a povestit detaliat cum a început să producă bani falşi. „În data de 21 noiembrie 2011 am cumpărat un fotocopiator color. În acea zi am studiat cartea să văd cum funcţionează şi după ce m-am lămurit, în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie am început să fac copii de pe bancnote de 100 şi 200 de lei. Am luat hotărârea să fac acest lucru pentru că aveam un credit foarte mare şi nu îmi ajungeau banii“, şi-a motivat poliţistul fapta. Agentul de poliţie a mai spus că regretă ceea ce a făcut. Constantin Dumitrescu a plâns în boxa acuzaţilor.
Poliţistul a fost prins sâmbătă în flagrant în timp ce plătea bunuri cumpărate dintr-un magazin de cartier din oraşul Balş, folosind bani falşi. În maşina acestuia, oamenii legii au găsit peste 77.000 lei, în bancnote de 100 şi 200 lei, contrafăcute. Judecătoria Slatina a emis sâmbătă seara mandat de arestare preventivă pe numele său. Omul legii este acuzat de aderare la un grup infracţional, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsă. Bărbatul, care lucrează la Poliţia Municipiului Slatina din 1996, riscă să-şi piardă şi locul de muncă.

Rămâi pe slatina.adevarul.ro pentru a afla ce decid magistraţii!

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite