Slatina: Poliţistul care face bodybuilding

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este poliţist, iar în timpul liber lucrează ca antrenor personal ai celor cu probleme de greutate. S-a apucat de bodybuilding din dorinţa de a-i ajuta pe oameni să slăbească.

La 15 ani a descoperit  bodybuilding-ul şi a practicat timp acest sport, până la 18 ani, când s-a hotărât să îşi câştige proprii bani. A urmat cursurile Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi a devenit poliţist. După ce a început slujba s-a lăsat de antrenamentele la sală şi de exerciţiile fizice zilnice şi a început să ia în greutate. În urmă cu doi ani, după ce a absolvit  cursuri de specialitate, s-a reapucat de bodybuilding, iar acum este într-o formă fizică de invidiat. A vrut să ajute şi alţi oameni care trec prin experienţe asemănătoare, iar în timpul liber este antrenor personal pentru cei care au probleme cu greutatea. „După ce am devenit poliţist m-am lăsat de sport şi am început să iau în greutate. Am început să mănânc foarte mult şi de proastă calitate. Am ajuns la opt mese pe zi, majoritatea «junk food». În scurt timp am luat foarte mult în greutate, ajungând la 110 kilograme. Din dorinţa de  a face şi altceva în afară de job-ul meu, m-am înscris la cursurile Academiei Române de Fitness şi Bodybuilding, iar în urma acestora am devenit antrenor personal. Am slăbit 32 de kilograme”, ne-a povestit Alin.

„Am fost slab, am fost gras”

Pentru a se menţine în formă şi a avea un corp sănătos, Alin se antrenează zilnic. Este un model pentru toţi clienţii săi, pe care îi ajută şi îi învaţă să slăbească. Alin realizeză pentru fiecare  un program personalizat de nutriţie şi exerciţii fizice. ”Fiecare om are un psihic şi un metabolism diferit. Trebuie să adaptezi programul în funcţie de personalitatea, metabolismul, forţa şi rezistenţa fiecăruia. Numai aşa poţi obţine rezultate”, a spus tânărul.  Ca antrenor personal îşi dedică timpul liber în întregime persoanelor pe care le ajută. Este alături de ele şi le consiliază de fiecare dată când este nevoie. Se comportă ca un adevărat profesionist. ”Ştiu prea bine ce înseamnă să treci prin asta. Am fost slab, am fost gras, am făcut eforturi pentru a ajunge unde sunt acum. Sunt alături de ei”, a spus antrenorul.

Este un perfecţionist

Deşi are foarte puţin timp liber la dispoziţie, Alin reuşeşte să se descurce în ambele meserii. Îi place ceea ce face şi asta îl ajută să treacă peste momentele grele. „Am două meserii grele, Încerc să le fac pe amândouă aproape de perfecţiune. Deşi par diferte se aseamănă foarte mult una cu cealaltă. Lucrezi cu diferite tipuri de oaneni, înveţi să asculţi problemele altora şi înveţi să fii mai calm. Îmi place ceea ce fac!”, a încheiat Alin.

Profil:
Născut: 30-11-1986, Slatina
Studii: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina
Idealuri: Vrea să schimbe mentalitatea oamenilor faţă de sport.


Ce-i place
Mă bucură faptul că în oameni s-a aprins ideea de a face sport. Oamenii merg mai mult la sală şi se preocupă mai mult de ei. Îmi place foarte mult  să călătoresc şi încerc în limita timpului să vizitez minim două destinaţii noi pe an.

Ce nu-i place
Mentalitatea tinerilor. Ei vor să facă sport pentru a arăta bine, nu pentru a avea un corp sănătos. Aţi păsa doar de tine este un lucru cât se poate de egoist. Oamenii trebuie să înţeleagă că de sănătatea lor depind foarte mulţi, familie, prieteni şi copii

Întrebări:
Cum trebuie să fie un „personal trainer” model?
A.Z. În primul rând trebuie să aibă cunoştinţe solide de farmacologie, nutriţie, anatomie şi biomecanică. A fii ,alături de client este primordial în această meserie. Trebuie să-ţi faci treaba cu mult profesionalism şi răspundere. Deşi pare, nu este deloc uşor acest domeniu.

Ce le recomanzi celor de care vor să slăbească?
A.Z. Slăbitul se face mâncând şi se face în bucătărie, nu prin înfometare, cum majoritatea încearcă. Neavând nutrienţi pe care să-i descompună, pentru a furniza energie, corpul canibalizează prpriul ţesut muscular.  Este bine ca toţi cei care vor să slăbească să beneficieze de servicii specializate.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite