Poliţiştii olteni combat turismul electoral şi votul ilegal cu pliante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au ieşit, astăzi, în stradă, în cadrul campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor locale. Acţiunea a fost botezată oficial “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.

Acţiunea poliţiştilor olteni de astăzi a avut loc în municipiul Slatina, în rândul operatorilor de transport rutier din Autogara Slatina sau staţia de autobuze de la bazarul Slatex, în vederea informării acestora cu privire la campania de prevenire „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”. Totodată, s-a urmărit informarea acestora despre prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la efectuarea transporturilor rutiere în perioada campaniei electorale şi în ziua alegerilor, precum şi a faptelor care sunt pedepsite şi atrag răspunderea penală şi contravenţională.
“În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii de proximitate şi cei de prevenire au distribuit operatorilor de transport rutier afişe şi pliante cu sloganul <<Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!>>. I-am informat pe conducătorii auto în legătură cu prevederile art. 3, punctul 1 din H.G. 69/2012, şi anume că efectuarea transportului rutier sau a activităţilor conexe transportului rutier fără a deţine licenţă de transport, licenţă comunitară, certificat de transport în cont propriu, licenţă pentru activităţi conexe transportului rutier, licenţa de traseu, autorizaţie de transport internaţional şi/sau documentul de transport specific tipului de transport efectuat ori transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate efectuat în alte zile şi la alte ore decât cele înscrise în graficul de circulaţie, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 14.000-18.000 lei”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Mita, pericol dublu

Oamenii legii au avut în vedere nu doar şoferii autobuzelor şi microbuzelor, ci şi pasagerii aflaţi în mijloacele de transport în comun.
“În afară de conducătorii auto, noi i-am informat şi pe pasageri acestora despre pedeapsa de care sunt pasibili cei care săvârşesc infracţiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători,  şi anume închisoare de la 6 luni până la 5 ani. De asemenea, populaţia trebuie să ştie că nu numai cel ce dă mită, dar şi cel care primeşte, este pasibil de o astfel de pedeapsă în timpul campaniei electorale”, a mai precizat oficialul IPJ Olt.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Unul dintre şoferii care, astăzi, au primit pliantele de avertizare ale poliţiştilor, s-a arătat însă nedumerit de rostul acţiunii. "Noi cam ştim ce presupune să încalci legea în timpul ăsta când e campanie electorală, dar în loc de hârtiile astea ar fi bine dacă ar şi condamna pe cineva pentru că încălcări ale legii sunt mereu, la fiecare alegeri, dar io nu am văzut pe cineva să fie condamnat. Asta e aşa, ceva de genul să bifăm că am făcut-o", a spus Andrei Tascu, din Scorniceşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite