Poliţiştii – făcuţi şah-mat de curiozitatea puştilor la “Ziua Porţilor Deschise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
“Nenea, îi bateţi pe toţi cei care încalcă legea ?”
“Nenea, îi bateţi pe toţi cei care încalcă legea ?”

Printre acţiunile prilejuite de “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, care se desfăşoară în fiecare an în ultima săptămână a lunii septembrie, a făcut ca, astăzi, la sediul IPJ Olt să aibă loc “Ziua Porţilor Deschise”.


Cu acest prilej, oricare cetăţean a putut azi pătrunde în curtea instituţiei pentru a vedea câteva din armele aflate în dotarea poliţiştilor sau dintre cele confiscate în urma acţiunilor din domeniu. Cei mai curioşi au fost însă puştii a două clase de gimnaziu de la una dintre şcolile de pe raza municipiului Slatina. Curioşi din fire, aceştia au luat practic cu asalt cele trei autoturisme parcate demonstrativ în curtea IPJ şi au butonat de zor bordul maşinilor. Sirenele s-au făcut auzite de mai multe ori şi nu puţini au fost cei care au întors capul de pe stradă ori au ieşit la ferestre ca să vadă de unde provenea gălăgia extremă. Curiozitatea micuţilor avizi de informaţii nu a avut limite, iar întrebările au curs valuri-valuri.
“Nenea, dar câte perechi de cătuşe aveţi la dvs. când plecaţi după infractori ?”, “Îi bateţi pe toţi cei care încalcă legea ?”, “Vă ajunge benzina pentru toţi infractorii ?”, “Trageţi des cu pistolul de la brâu ?” sau “Cu ce viteză aveţi voie să mergeţi cel mai mult ?” au fost întrebări care i-au pus în dificultate pe poliţişti.

“Facem tot posibilul ca să nu folosim armele din dotare”

Puştii au fost foarte impresionaţi de autovehiculul laboratorului de criminalistică, dar mai ales de maşina “mascaţilor” de la Intervenţie Rapidă. Cei patru “oameni în negru” nu i-au pus la zid şi nici nu i-au percheziţionat pe cei care au avut “tupeul” să le pună o grămadă de întrebări, ba dimpotrivă: le-au explicat pe îndelete în ce constă activitatea lor şi care este pericolul de a folosi arma fără să îţi iei minimele măsuri de siguranţă.
“Multe persoane încă mai cred că noi tragem cu arma de plăcere şi că nu facem rabat de la gloanţe. De fapt, situaţia este cu totul alta: noi facem tot posibilul ca să nu folosim armele din dotare şi, înainte de a scoate arma din toc sau de a folosi o altă armă pe care o avem asupra noastră, apelăm la alte tehnici de intimidare a potenţialilor infractori sau atacatori cu care avem de-a face. Nu de puţine ori am fost puşi în situaţia de a ne apăra pentru că viaţa ne-a fost pusă în pericol şi atunci nu am folosit deloc arma, ci doar braţele sau picioarele, majoritatea dintre noi fiind practicanţi de arte marţiale”, a declarat unul dintre “mascaţi” care a preferat să-şi protejeze identitatea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite