Slatina: Poliţia din Balş, singura din judeţul Olt fără sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea este construită în perioada primului război mondial
Clădirea este construită în perioada primului război mondial

Actuala locaţie a postului de poliţie Balş se află într-un imobil care a fost revendicat de proprietar în urmă cu nouă ani. Deşi au făcut demersuri pentru obţinerea unui nou spaţiu, IPJ Olt plăteşte o chirie egală cu salariul a trei poliţişti.

Situaţie fără precedent în judeţul Olt, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Balş stau de mai de mai bine de nouă ani în chirie. Actualul sediu se află situat într-un imobil, care, după anul 2000,  a fost revendicat de fostul proprietar. Dar problemele nu se opresc aici, chiria pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt o plăteşte proprietarului este de 1033 de euro, bani suficienţi pentru plata salariului a trei poliţişti. Deşi clădirea este veche şi nu se află într-o stare bună, geamurile de la etaj fiind sparte iar anumite elemente din faţadă stau să cadă,  imobilului nu i se pot aduce îmbunătăţiri pentru că nu aparţine IPJ Olt.  „Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă. Din 2001 plătim lunar, chirie proprietarului. Am făcut demersuri pentru obţinerea unu nou spaţiu care aparţine Inspectoratului Şcolar  Judeţean (ISJ) Olt, dar până acum nu s-a rezolvat nimic. Nu putem nici măcar să aducem îmbunătăţiri clădirii care este destul de veche, pentru că nu ne aparţine.  În luna februarie am semnat un contract pe încă doi ani. Cred că suntem singurul post de poliţie din judeţ care nu are sediu nici până acum”, a spus comisarul Ion Şotea, şeful poliţiei din Balş.

aaa

Geamurile de la etaj sunt sparte

Birocraţia prelungeşte chiria

Deşi ISJ Olt a sărit în ajutorul IPJ Olt, întocmind documentaţia necesară, pentru ca poliţia din Balş să aibă propriul sediu , este nevoie de o hotărâre de guvern pentru schimbarea destinaţiei imobilului în care a funcţionat fosta Şcoală de Arte şi Meserii. „Ne-au adresat o cerere prin care au solicitat schimbarea destinaţiei unei clădiri din oraşul Balş care aparţine ISJ Olt.Am întocmit documentaţia necesară către Ministerul Învăţământului, urmând ca acesta să-şi dea acordul. După obţinerea acestor avize este necesară o hotărâre de guvern pentru ca destinaţia clădirii să fie schimbată, iar postul de poliţie  să funcţioneze în noua clădire ”a spus Mariana Gheorghe, inspector general al ISJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite