Poliţia Animalelor, înfiinţată degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Reprezentanţii Poliţiei Animalelor au nevoie de ordonanţă prezidenţială pentru a salva trei cai din comuna Potcoava lăsaţi de proprietar să moară de foame. Asta pentru că instituţia creată pentru a combate abuzurile împotriva animalelor are doar rol de monitorizare, nu şi de sancţionare.

Înfiinţată pe plan naţional în 2009, Poliţia Animalelor se ocupă de promovarea drepturilor tuturor categoriilor de animale. Ca să le poată salva, poliţiştii trebuie să cadă la înţelegere cu stăpânii animalelor, aşa cum s-a întâmplat în judeţul Olt, unde instituţia a deschis un centru teritorial. Poliţiştii nu au putut lua trei cai din curtea lui Marin Staicu, un localnic din Potcoava, care a recunoscut că nu i-a mai hrănit de o lună. „Mai bine din jumătate din iesle, precum şi uşa de la intrare în grajd erau roase de cabaline. Când le-am scos din grajd, animalele erau în stare să mănânce şi nisip. Proprietarul a bătut cuie în locul unde caii se obişnuiseră deja să roadă, cu scopul de a-i răni", a declarat Emilian Prodan, şeful Inspectoratului General pentru Protecţia Animalelor (IGPA).

image

Emilian Prodan arată uşa roasă de cai

Animale disputate în instanţă

Poliţiştii au depus o solicitare la Judecătoria Olt de preluare şi transferare a animalelor în grija administraţiei locale, precum şi o cerere de ordonanţă prezidenţială. „Nu dau niciun animal! Dacă moare vreunul, moare în curtea mea! De o lună ţin post. E a doua blană roasă pe care o schimb! Sunt cai de rasă. Cu Roibu, de 15 ani, am câştigat concursuri locale de frumuseţe şi tracţiune. Rândunica are opt ani, iar Cezar opt luni. Nu-i dau, îi îngrop în curtea mea!", a spus Marin Staicu. 

image

La vederea poliţiştilor, proprietarul a hrănit caii cu pâine

“Nu dau niciun animal! Dacă moare vreunul, moare în curtea mea!"
Marin Staicu proprietarul cailor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite