Ploile anunţă pericol de inundaţii în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aversele abundente căzute în ultimele săptămâni şi în judeţul Olt au obligat autorităţile să instituie Cod Galben pe afluenţii râurilor Olt şi Vedea.

Cota de inundaţie a fost atinsă pe Olteţ, anunţă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a apelor, care, în cursul zilei de luni - 28 mai, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Matei Basarab” Olt că, în perioada 28 mai, orele 10.00 – 29 mai, ora 16.00, se instituie Cod Galben pe afluenţii râurilor Olt şi Vedea.
„Fenomenele vizate în perioada menţionată în avertizare constă în scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate sau creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea hidrologica a fost trimisă către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor din judeţ”, a declarat plt. Alin Băsăşteanu.
De menţionat că, în această dimineaţă, Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Olt a trimis o avertizare hidrologică în care se preciza că, la ora 09.00, pe râul Olteţ, în judeţul Vâlcea, a fost atinsă cota de inundaţie, lucru ce ar putea afecta creşterea nivelului Olteţului şi localităţile din judeţul Olt în zonele: Balş, Iancu Jianu, Morunglav, Călui, Oboga şi Bobiceşti. Avertizarea a fost trimisă către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile menţionate, urmând ca situaţia să fie monitorizată permanent de S.G.A. Olt, I.S.U. Olt şi comitetele menţionate.   

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite