Ploaia a stricat planurile participanţilor la Expo-Flora Slatina. VEZI AICI preţuri şi produse!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea capricioasă a dat peste cap planurile participanţilor la cea de-a XVIII-a ediţie a Expo-Flora Slatina, fie ei expozanţi sau simpli vizitatori. Cel puţin aceasta a fost atmosfera vineri, în prima zi a manifestării. Cu toate acestea, iubitorii împătimiţi ai florilor s-au încumetat să înfrunte ploaia londoneză care a căzut aproape toată ziua pentru a-şi satisface plăcerea.

La Slatina a plouat pe tot parcursul nopţii de joi spre vineri şi, de asemenea, în cea mai mare parte a zilei de zilei de 18 mai. Printre reprizele de ploaie, “fanii” înfocaţi ai florilor s-au înarmat cu umbrele şi… bani şi au purces spre locul unde se desfăşoară a XVIII-a ediţie a Expo-Flora, respectiv pe ambele sensuri ale bulevardului A.I. Cuza, între magazinul Oltul şi fosta vilă Bărbulescu.
În mod strategic aproape, tronsonul cu pricina a fost împărţit frăţeşte între expozanţi. Astfel, producătorii sau comercianţii de flori şi material dendrologic şi-au amplasat standurile pe partea cu sediul Băncii Carpatica, în vreme ce restul comercianţilor de diverse alte produse şi meşteri populari s-au aflat de partea cu sediul Consiliului Judeţean. Cu toţii au încercat să-şi atragă câţi mai mulţi muşterii, sens în care şi-au amenajat standurile de o manieră cât mai ademenitoare.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Preţurile de la Expo-Flora sunt pentru toate buzunarele. De exemplu, bulbii de gladiole costă între 1-1,5 lei, cei de frezii – 1,5 lei, cei de lalele – 1 leu, iar crinii imperiali - 3 lei etc. Aşezate în ghiveciuri, florile au preţuri care urcă puţin: crini – 5 lei, petunii – între 15-25 lei, margarete – 25 lei, cale – 24,9 lei, garofiţe – 9,9 lei, mini-trandafiri 24 lei, Dracena – între 46 şi 75 lei, Alocasia – 20 lei, Gloxinia – 18 lei, Maranta – 9 lei, trandafiri japonezi în diverse nuanţe – 27 lei, Guzmania – 37 lei, cactuşi – între 5 şi 60 de lei ş.a. Vizitatorii au posibilitatea să achiziţioneze şi alte produse care nu au nicio legătură cu domeniul floricol, precum: diverse modele de jucării, produse ceramică, cojoace, ulcioare, produse religioase, pălării de paie ş.a.m.d.

„Nu înţeleg de ce primăria nu organizează mai des astfel de acţiuni”

Slătinenii s-au arătat interesaţi de produsele expuse. Indiferent că a fost vorba despre flori sau alte obiecte, vizitatorii care au decis să înfrunte vremea capricioasă pentru a merge la Expo-Flora au scos bani frumoşi din buzunar pentru a-şi cumpăra lucrurile dragi.
“Toate obiectele expuse sunt foarte frumoase, pleci << bolnav >> de aici, nu altceva. Dacă nu prea ai bani, nu ştii ce să cumperi mai întâi, iar dacă ai bani – eşti în aceeaşi dilemă. Ar fi bine dacă astfel de manifestări ar fi organizate mai des pe an, nu doar o dată. Doar suntem un municipiu reşedinţă de judeţ, nu un orăşel micuţ cu câteva mii de locuitori. Nu înţeleg de ce primăria nu se implică mai mult în acest sens, să organizeze târguri cum este în oraşele mai mari etc. Păcat de noi, cei care locuim aici, că suntem privaţi de lucruri atât de simple, dar, în acelaşi timp, atât de dragi şi de necesare pentru a ieşi din monotonia generală”, a spus Ileana Dumitrescu.

Singurii nemulţumiţi au fost şoferii, care a trebuit să ocolească porţiuni mari din oraş pentru a ajunge dintr-un punct, în altul, şi aceasta deoarece tronsonul unde se desfăşoară Expo-Flora este situat chiar în centrul Slatinei. Acest lucru are loc deşi municipalitatea a promis că va elimina total astfel de blocaje odată cu terminarea lucrărilor la esplanada de lângă magazinul Oltul, investiţie finalizată şi redată locuitorilor urbei încă de anul trecut.
Expo-Flora îşi va închide porţile duminică seara, iar traficul rutier va reveni la normal.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite