Plaja Olt oferă bronz pe marginea piscinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi startul sezonului estival a fost dat la 15 iunie, Plaja Olt s-a deschis abia la mijlocul lunii lui Cuptor.

În sfârşit, aproape de mijlocul sezonului estival, Plaja Olt s-a deschis publicului slătinean. Motivul pentru care primăria a decis să închirieze plaja sunt cheltuielile prea mari pe care ar trebui să le suporte: personal de întreţinere, funcţionarea plajei în condiţii tehnice de calitate, înfiinţarea unui post de salvare şi a unuia de prim-ajutor medical. Preţul de pornire a licitaţiei a fost stabilit la 3.000 de lei pe lună, pentru o durată a închirierii de maximum patru luni. Suprafaţa ofertată este de 7.270 mp, cuprinzând: piscina, grupul sanitar, punctul sanitar, staţia de pompe, puţul forat şi duşuri.
Taxele de intrare au fost stabilite la trei lei/persoană/zi pentru copii, elevi şi studenţi şi de cinci lei/persoană/zi în cazul adulţilor.

Cu apa la sticlă, de-acasă

Deşi nu au funcţionat ştrandul şi duşurile, nu a existat un punct de acordare prim ajutor sau asistenţă medicală, în lipsa unui loc amenajat în municipiu, slătinenii au folosit plaja şi aşa neamenajată. S-au mulţumit că au un loc unde pot căpăta bronzul mult-râvnit, iar unii chiar au ignorat avertismentele specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt (DSP) şi au intrat în contact cu apa din canalul care înconjoară plaja. Alţii au folosit pentru accentuarea bronzului apa de acasă, de la robinet, pe care au adus-o în sticle.
„Anul acesta am venit acum a doua oară, deoarece este neamenajată. Mă aşteptam să se dea drumul măcar de la 1 iulie, dacă nu s-a putut mai devreme. Este un loc bun pentru bronz, dar este mizerie, sticle goale aruncate peste tot. De vină este mentalitatea românului, care nu este învăţat să păstreze curăţenia. Ştiu că apa nu este indicată pentru scăldat, aşa că decât să mă trezesc cu vreo ciupercă, am venit cu sticla cu apă de acasă”, ne-a spus Rodica Vâlceleanu, asistentă.
Familia Cruceru a venit la plajă pentru bronz, dar şi pentru ca micuţul lor să se joace în nisip. În timp ce mama a folosit apa din sticlă, tatăl şi-a făcut curaj şi a folosit apa din râu, deşi era plină de alge şi mizerie. „Vin mereu aici. Dar acum sunt nişte condiţii groaznice. Vedem că au început, în sfârşit, să amenajeze”, ne-a spus Ana Maria Cruceru, în timp ce soţul şi-a arătat mai mult indignarea: „Folosesc apa. Ne îmbolnăvim şi din ce mâncăm, dar din apă! Ar trebui ca primăria să fi amenajat acest loc pentru că ne ia destui bani din taxe şi impozite. Alte oraşe nu beneficiază de ce avem noi şi ar veni aici, iar noi aşteptăm iarna să-i dăm drumul”.

Scăldat cu avertisment de hepatite şi boli infecţioase

Specialiştii din cadrul DSP Olt atrag atenţia slătinenilor care merg la plajă să nu facă baie în apa Oltului. În urma unei analize a calităţii apei, a rezultat că îmbăierea poate provoca mai multe boli. „Este recomandată neutilizarea de către public pentru îmbăiere a apei cu curs natural din zona plajei, exceptând ştrandul. Ignorarea acestui avertisment poate provoca hepatite, boli infecţioase- leptospiroza, bruceloza, prcum şi dermatoze”, spune Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.
În prezent, în judeţul Olt s-a solicitat la DSP în vederea autorizării: documentaţia pentru Plaja Olt, s-au depus cereri pentru piscină la Deveselu şi una privată la Scorniceşti, singura piscină autorizată fiind a SC Cobrali 2000 SRL Caracal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite