Slatina:Cornelia Pitei a înfiinţat o asociaţie umanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:Cornelia Pitei a înfiinţat o asociaţie umanitară
Slatina:Cornelia Pitei a înfiinţat o asociaţie umanitară

A lucrat aproape 4 decenii ca bibliotecară. Fiind pasionată de activităţile culturale, în urmă cu 5 ani a înfiinţat Asociaţia „Prietenii Omului – Umanism, Cultură“ şi a desfăşurat numeroase proiecte pentru oameni.

A lucrat cu pasiune la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“ din Slatina şi se mândreşte că datorită, profesiei sale, s-a informat. „Dintre mai multe meserii, meseria de bibliotecar am ales-o cu pasiune. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că datorită profesiei mele, am avut ocazia să citesc tot ceea ce a apărut nou. M-am informat, pentru că părerea mea este că un om neinformat este un om mort“, îşi aminteşte Cornelia Pitei, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Omului – Umanism, Cultură“. A lucrat în bibliotecă timp de 39 ani, perioadă în care a prins gustul activităţilor cultural-educative. La îndemnul unui om de cultură a înfiinţat ONG-ul, în anul 2004. „În meseria mea de bibliotecar, am desfăşurat activităţi cultural-educative încă din tinereţe. De la prezentarea de cărţi noi, recenzii şi până la seri de poezie şi muzică. Pornind de la acest lucru, la îndemnul unui om de cultură mi-am făcut o asociaţie, un ONG, în 2004, cu un preot, un jurist şi un student, Prietenii Omului – Umanism, Cultură“, povesteşte Cornelia.

Au contribuit la repararea a peste 3.000 de case afectate de inundaţii

La început, asociaţia a desfăşurat activităţi legate de bibliotecă, însă cu timpul a început să se adreseze oamenilor. „Am pornit la drum cu activităţi legate de bibliotecă şi de bibliotecari din sate şi după aceea m-am retras şi am făcut activitţi cu şi pentru cetăţenii oraşului“, explică Cornelia. La 5 ani de la înfiinţare, asociaţia are un raport de activitate generos. Au fost zeci de campanii pentru ajutorarea oamenilor cu probleme. „Existăm din 2004 şi în toată această perioadă am desfăşurat mai multe proiecte. Printre acestea se numără unul adresat soţiilor fără bărbat şi copiilor fără tată care a avut ca scop prevenirea şi combaterea marginalizării sociale. Am avut poriecte în cadrul cărora am desfăşurat campanii antidrog, anti SIDA. Am înfiinţat biblioteci comunale în mai multe localităţi din judeţ şi multe altele“, spune Cornelia. Printre cele mai importante campanii desfăşurate de Asociaţia „Prietenii Omului – Umanism, Cultură“ se numără cea de colectare de bunuri materiale şi financiare pentru familiile din judeţul Olt afectate de inundaţiile din 2005. Prin implicarea voluntarilor asociaţiei au fost reparate peste 3.000 de case, au fost colectate 10 tone de obiecte de îmbrăcăminte, de mobilier, produse alimentare dar şi bunuri de uz casnic. „Sarcina noastră la inundaţiile din 2005 a fost să-i ajutăm pe cei afectaţi. Nu a fost uşor dar cu ajutorul cetăţenilor, am reuşit“, încheie preşedintele asociaţiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite