Pirelli realizează la Slatina cea mai mare fabrică a Grupului. Mâine se inaugurează extinderea fabricii de anvelope

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirelli Tyres România va inaugura mâine extensia fabricii de la Slatina, unitatea devenind astfel cea mai mare deţinută de Grupul Pirelli. Inaugurarea va fi făcută în prezenţa primului ministru Emil Boc.

Producătorul italian de anvelope Pirelli Tyres România va inaugura astăzi extensia fabricii de la Slatina, investiţie menită să dubleze producţia. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 12.00, în prezenţa conducerii Grupului Pirelli, a directorului general Pirelli România Giuseppe Cangelosi, ambasadorului Italiei la Bucureşti Mario Cospito, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale şi mediului de afaceri. Invitat de onoare este primul ministru Emil Boc, evenimentul fiind urmat de vizitarea centrului sportiv Intercampus Slatina, un proiect social Pirelli Tyres România desfăşurat în colaborare cu FC Internazionale Milano.
Proiectul de extindere face parte dintr-un program de investiţii în valoare de 250 milioane euro, implementat în perioada 2009- 2011. Societatea a obţinut un credit în valoare de 50 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii în valoare de 50 milioane de  euro, dar şi un ajutor de 28 milioane euro din partea statului român.
Extinderea s-a făcut în apropierea actualei unităţi unde se produc anvelope din 2006, pe strada Drăgăneşti, printr-o construcţie identică, realizată în oglinda celei existente. Dublarea capacităţii de producţie de anvelope premium ar putea aduce în următorii ani circa 300 de locuri de muncă în municipiu, în prezent aici lucârnd peste 2400 de angajaţi. Fabrica are o capacitate anuală de producţie de 4 milioane de anvelope, în urma acestei investiţii estimându-se la sfârşitul anului o producţie de peste 7 milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere 10 milioane.
Pirelli mai deţine în Slatina în parteneriat cu Continental o fabrică de cord metalic. Fabrica de la Slatina, una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope, va deveni cea mai mare fabrică din Grupul Pirelli, fiind echipată cu tehnologie de producţie non-robotizată de ultimă generaţie, destinată realizării anvelopelor performante din gama premium, unde Pirelli este lider.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite