Slatina: Medicii slătineni instruiţi pe banii Pirelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de medici de la Spitalul Judeţean Olt vor merge la schimburi de experienţă la Spitalul Niguarda din Milano. Acesta este unul din proiectele pe care Pirelii le desfăşoară la spitalul slătinean.

70 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor participa pe parcursul a 3 ani la cursuri teotretice şi practice în cadrul secţiiloe de uregenţă, UPU, chirurgie şi anestezie-terapie intensivă ale Spitalului Niguarda din Milano.
Formarea profesională a medicilor slătuneni este sponsorizată de Pirelli Slatina care a început încă de anul trecut dotarea spitalului cu aparatură medicală destinată intervenţiilor de urgenţă.


Lecţii de la medicii italieni

Medicii specialişti italieni au venit la Slatina ca să îi înveţe acdrele medicale de aici cum să aplice procedurile de urgenţă.
„Formarea profesioanlă şi investiţiile în spitale se pot face şi fără bani publici. Vreau să văd acest lucru în cît mai multe spitale din România. Pirelli este al doilea investitor cu care avem un asemenea parteneriat după Oracle. Aceasta înseamnă responmsabilitate socială, iar o societate aşa cum e Pirelii o face la Slatina. Îmi doresc că acest proiect sa se transforme din unul pilot într-un program extins”, a declarat ministrul sănătăţii, Ion Bazac.

Investiţia Pirelli nu şterge cu buretele scandalurile

Ministrul speră ca imaginea spitalului slătinean unde în ultimul an au avut loc atât de multe scandaluri, să schimbe odată cu aceste investiţii.
“Mi-aş dori ca reputaţia acestui spital să se schimbe, iar cadrele medicale şi pacienţii să înţeleagă importanţa acestot investiţii private”, a spus ministrul
Acesta a semnat ieri protocolul de colaborare cu Pirelli Slatina, protocol care va îmbunătăţi şi continua formarea profesională pentru personalul medical din cadrul spitalului Slatina
"Pirelli consideră extrem de importantă integrarea în cadrul comunităţii slătinene în care ne desfăşurăm activitatea şi de aceea  am ales să continuăm susţinerea acestei iniţiative. Suntem convinşi că prin patronajul Ministerului Sănătătii din România proiectul îşi va atinge obiectivele şi va deveni un proiect pilot pentru proiecte similare ce se vor desfăşura in România.”  ” a declarat  Enrico Malerba, director executiv Pirelli Tyres Romania.
Află din Adevărul de Seară Slatina ce spun pacienţii despre aparatura!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite