Slatina: Pietonii sunt în pericol pe zebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Pietonii sunt în pericol pe zebră
Slatina: Pietonii sunt în pericol pe zebră

Maşinile parcate în apropierea trecerilor de pietoni pun în pericol viaţa pietonilor şi creează probleme şoferilor.

Cei care lasă maşinile parcate la câţiva metri de trecerea de pietoni  nu se gândesc că pun în pericol siguranţa pietonilor. „Am păţit-o pe pielea mea, acum câteva luni, în timp ce traversam strada prin faţa unei maşini parcate la câţiva metri de trecerea de pietoni. Şoferul maşinii de pe cealaltă bandă de circulaţie nu m-a văzut şi am fost la un pas de a fi lovit chiar pe trecerea de pietoni. De atunci mă uit de trei ori înainte să trec strada. Ar trebui luate măsuri mult mai severe împotriva celor care parchează maşinile unde vor”, ne-a povestit păţania George Tudor de 27 de ani din Slatina.

„Să facă parcări şi după aceea să dea amenzi”

Şoferii slătineni vor să respecte regulile de circulaţie, dar spun ei că nu au cum din cauza lipsei de locurilor de parcare. Aceştia se plâng că oraşul devine din ce în ce mai aglomerat şi că lipsa locurilor de parcare va crea mai multe incidente de acest fel. ”Sunt de acord cu ce spune legea şi sunt împotriva celor care îşi parchează maşina aiurea, dar nu sunt de acord atunci când te amendează că ai parcat în locuri nepermise din cauza lipsei, tocmai a locurilor de parcare. Întâi să facă parcări şi după aceea să dea amenzi. Oare ce şofer parchează intenţionat, neregulamentar, doar ca să ia amendă?”,  a spus Ilie Dercaş, de 37 de ani din Slatina.

Staţionarea costă

Ca răspuns la nemulţumirile şoferilor, poliţiştii recomandă conducatorilor auto să nu parcheze maşina în locuri nepermise şi să respecte indicatoarele  de circulaţie. Dar şi recomandările şi amenzile poliţiştilor nu îi sperie pe şoferi. Decât să îşi parcheze maşina prea departe de casă sua serviciu, mai bine plătersc o amendă. „Atunci când şoferii parchează în locuri interzise le recomandăm să respecte semnele de circulaţie, altfel se va creea un conflict de trafic ce poate avea urmări foarte grave. În medie, în Slatina sunt sancţionaţi 5-6 conducători auto ce parchează neregulamentar. Şoferii trebuie să înţeleagă că respectarea legilor creşte gradul de siguranţă în trafic”, a explicat Nicolae Cărămizaru, comisar şef.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce amenzi riscă şoferii care parchează în apropierea trecerilor de pietoni!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite