Pieţele din Olt, controlate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Fraţii Buzeşti din Slatina nu are autorizaţie sanitară veterinară
Piaţa Fraţii Buzeşti din Slatina nu are autorizaţie sanitară veterinară

Aproape în fiecare piaţă din oraşele judeţului Olt a fost amendat cel puţin un operator economic pentru deficienţe de informare a consumatorilor

În urma acţiunilor desfăşurate de organele de control judeţene  în pieţele agroalimentare din judeţ în aceste zile, au ieşit la iveală numeroase nereguli atât din partea comecianţilor  cât şi din partea administratorilor de pieţe. Au fost controlate nouă pieţe din judeţul Olt, principalele nereguli constatate fiind în rândul comercianţilor de legume şi fructe. Au fost date amenzi în valoare totală de 23.000 de lei.

Apa pătrunde prin acoperişul ruginit al pieţei

Apa pătrunde prin acoperişul ruginit al Pieţei Fraţii Buzeşti

”Majoritatea comercianţilor amendaţi prezentau deficienţe de informare  sau etichetare a produselor.”,a spus Dumitru Onică , director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Comercianţii nemulţumiţi de condiţiile din pieţe

În urma acţiunilor de control, inspectorii CJPC Olt au constatat că piaţa agroalimentară din Balş, Corabia şi Piaţa Fraţii Buzeşti din Slatina, nu deţin autorizaţii sanitar veterinare de funcţionare. Acestora li s-au dat termene de remediere cuprinse între 30 de zile şi şase luni, în cazul celor în curs de modernizare.

Ion Sălăvîrtea este nemulţumit de condiţiile din Piaţa Fraţii Buzeşti

Ion Sălăvîrtea este nemulţumit de condiţiile din Piaţa Fraţii Buzeşti

Comercianţii care vin cu marfă în aceste pieţe sunt foarte nemulţumiţi de condiţiile în care sunt nevoiţi să-şi vândă produsele. “Ne cer 13 lei pe zi şi ne plouă şi ne bate vântul. Ar trebui mai întâi să ofere condiţii şi după aceea să ceară aceşti bani.”, mărturiseşte Ion Sălăvîrtea, din comuna Ştefăneşti, Judeţul Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite