Slatina: Piaţa este mai scumpă în week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Piaţa este mai scumpă în week-end
Slatina: Piaţa este mai scumpă în week-end

Roşiile, castraveţii, ardeiul, varza, caisele, piersicile şi multe alte fructe şi legume sunt mai scumpe în week-end, în pieţele din Slatina.

Dacă vreţi să faceţi economii, nu este bine să mergeţi la piaţă în week-end. Cele mai multe produse sunt mai scumpe chiar şi cu 1,5 lei pe kilogram decât în cursul săptămânii. Cumpărătorii sunt în număr mult mai mare în dimineţile de sâmbătă şi duminică, de aceea vânzătorii mai cresc preţurile.
Am vizitat în această dimineaţă Piaţa Zahana, din Slatina. Mesele erau înţăsate cu marfă despre care vânzătorii spuneau că este proaspătă şi naturală. Roşii, castraveţi, dovlecei, varză, ardei roşu şi verde, vinete de grădină, cartofi, ceapă nouă dar şi caise, piersici sau mere de grădină, toate aşteptau cumpărătorii care nu încetau să apară.

Roşiile, de la 1 la 2,5 lei

Am luat la rând tarabele, în căutarea celor mai mici preţuri şi a celor mai proaspete legume. Dacă până ieri roşiile nu costau mau mult de 1- 1,5 lei, astăzi le-am găst chiar şi cu 2,5 lei la câteva dintre mesele din piaţă. „Sunt roşii proaspete, naturale de la Băbiciu. Aseară le-am cules şi e normal să le dăm mai scumpe decât cei care le ţin pe tarabe de câteva zile şi le udă mereu să nu se pălească. Aşa e sâmbăta şi duminica, la prima oră, marfa proaspătă e puţin mai scumpă. Mai după-amiază lăsăm şi noi la preţ, să vindem tot“, spune cu convingere Nicolae Manoilă, de 38 de ani.
La o altă tarabă, un comerciant are marfă bună, dar la preţuri piperate. Ardeii roşii costau 6 lei kilogramul, roşiile 2,5 lei, castraveţii 1,5 lei, ardeiul gras 1,5 lei kilogramul, iar vinetele erau 3,5 lei. Atraşi de aspectul frumos al legumelor, mulţi cumpărători erau dispuşi să pltească mai mult pentru marfă de calitate. „Sunt roşii şi cu 1,5 lei, dar nu sunt aşa de bine coapte ca astea. Vinetele sunt mai scumpe, dar arată foarte bine. Chiar dacă dau 1-2 lei în plus, măcar cumpăr produse de calitate“, spune Ileana Gruia, de 32 de ani, una dintre cumpărătoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite