Slatina: Piaţă volantă în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slatina este al doilea oraş după Bucureşti unde vor fi amplasate pieţe volante. În fiecare joi, slătinenii vor putea cumpăra produse proaspete la preţuri de producător.

Producători din diferite zone ale ţării vor veni joi la Slatina, la Fântâna Speranţei, ca să le ofere slătinenilor brânzeturi, miere şi băuturi tradiţioanle româneşti.
Asociaţia Agrostar a încheiat un parteneriat cu Primăria Slatina prin care în fiecare zi de joi se vor organiza în oraş unul sau mai multe târguri volante. „Aducem produse româneşti, naturale, cultivate în pământ românesc sau de la animale crescute în gospodării, la preţuri accesibile. Eu voi aduce de la ferma mea Furnica lapte şi brânză, de la Telerorman o să vină cu miere, iar de la Pleşoiu vor aduce legume. Standurile vor fi amplasate în fiecare joi la Fântâna Speranţei, din centru, iar dacă va merge bine, vom avea mai multe locaţii în oraş”, a explicat Vasile Buzatu, membru Agrostar Olt.

6 pieţe în Bucureşti, una la Slatina

Autorităţile sunt încântate de iniţiativa Agrostar şi speră ca slătinenii să cumpere din pieţele volante. „ Suntem primul oraş din România, după Bucureşti, unde se organizează aşa ceva. În capitală sunt 6 târguri, al noi o să fie pentru început unul. Joi vor veni 10 producători, dar sperăm ca numărul lor să crească în viitor”, a menţionat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Nici slătinenii nu au rămas indiferenţi la iniţiativa producătilor autihtoni şi vor să cumpere produse naturale. „Am văzut în Bucureşti asemenea pieţe şi mă bucur că şi cei de la noi au avut această iniţiativă. Este bine să ai de unde să cumperi produse naturale, fără E-uri şi coloranţi. Eu am să fiu un cumpărător fidel”, a spus Iulian Sandel, agent publicitate, de 32 de ani.

Şi pensionarii sunt încântaţi de aceste pieţe pentru că vor avea preţuri mici. „Dacă ne costă mai puţin atunci sunt mulţumită. Păi, sunt zile când te duci în piaţă şi te întorci cu trei ardei şi patru roşii că de mai mult nu avem bani. Ne uităm la tarabele pline cu fructe şi legume şi nu putem lua nimic. Acolo sunt produse aduse cu vaporul, ar fi bine ca aici să fie taote naturale”, a spus Dumitra Simion, de 67 de ani, din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite