Slatina: Ion Petrache îi învaţă pe cei mici tainele kartingului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Ion Petrache îi învaţă pe cei mici tainele kartingului
Slatina: Ion Petrache îi învaţă pe cei mici tainele kartingului

De mic este pasionat de şofat şi de reparatul motoarelor. De 15 ani predă lecţii de karting la Palatul Copiilor şi de 4 ani este director al Clubului Copiilor din Drăgăneşti-Olt.

Din primii ani de şcoală şi-a descoperit pasiunea pentru automobile. Meseria tatălui său a contribuit la decizia lui de a învăţa mai multe despre acest domeniu. „Eu mi-am descoperit pasiunea asta din şcoala generală. Tatăl meu a fost tractorist rutierist şi mergeam din când în când cu tarctotul. Aşa a început să-mi placă tot ce era legat de automobile. Motorul maşinilor mă fascina“, îşi aminteşte Ion Petrache, profesor la cercul de karting de la Palatul Copiilor şi Elevilor Adrian Băran din Slatina. Odată cu trecerea timpului, pasiunea a devenit din ce în ce mai mare şi s-a hotărât să urmeze o facultate în domeniu. După terminarea studiilor s-a încadrat ca profesor la Palatul Copiilor. La început a condus cercul de mecanică fină, iar din 1994 îi învaţă pe cei mici tainele kartingului. „După terminarea facultăţii, în 1985 am venit ca profesor titular la palat. Mai întâi am fost la cercul de mecanică fină, iar din 1994 la karting“, povesteşte Ion Petrache. Au trecut 15 ani de când predă cursuri de karting, însă îşi face meseria şi acum cu la fel de multă pasiune. Profesorul este pasionat de şofat dar şi de reparat motoare. „Iubesc meseria mea. Nu cred că aş fi putut face altceva. Îmi place să şi conduc să şi repar, ceea ce fac şi cu copiii de la cerc“, mărturiseşte profesorul.

Elevii lui sunt campioni judeţeni la karting

Ion Petrache nu duce lipsă de elevi la cursurile sale. Fete şi băieţi cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani sunt dornici să înveţe să se plimbe cu kartul, chiar dacă prezintă anumite pericole. „Lucrez şi cu fete şi cu băieţi. E destul de riscant, nu e de joacă. Dar karturile sunt prevăzute cu sisteme anti şoc şi conducem în piste special amenajate“, spune Ion Petrache. Zeci de copii au trecut prin mâinile sale, cu care a obţinut premii importante la concursurile de gen. „Elevii noştri sunt campion judeţeni. Am obţinut premii importante cu ei la toate concursurile la care am participat“, explică profesorul. Acum se află în plină campanie de selecţie a tinerilor care vor să înveţe să se plimbe cu karturile. „Eu i-aş invita să vină să se înscrie la cerc pentru că învaţă atât să conducă o maşinuţă, cât şi să repare un motor. Părinţii lor trebuie să ştie că nu îi aduc aici ca să piardă timpul“, mărturiseşte profesorul de karting. Pe lângă activitatea de la palat, Ion Petrache este şi directorul Clubului Copiilor din Drăgăneşti-Olt. Coordonează activitatea acestei instituţii de 4 ani. „Este al patrulea an în care mă ocup de coordonarea activităţii de la club. Este destul de greu, dar mă descurc. Avem şi acolo 600 de copii înscrişi“, încheie Ion Petrache.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite