Slatina: Peste 3.000 de profesori şi-au primit banii pentru cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Olt a făcut un nou demers pentru alte 600 de cadre didactice

După ce a acţionat în instanţă Ministerul Educaţiei şi a câştigat, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Olt a făcut fericiţi peste 3.000 de profesori din judeţ, care şi-au primit banii necesarii achiziţionării de cărţi. „Acum două săptămâni Ministerul Finanţelor Publice a virat Ministerului Educaţiei, iar la rândul lui acesta a virat Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt fondurile pentru punerea în executare a sentinţelor privind diferenţa dintre echivalentul în lei a sumei de 100 euro reprezentând ajutor financiar pentru cărţi necesar pregătirii cadrelor didactice şi suma efectiv plătită cu acest titlu“, a precizat profesorul Ionel Barbu, liderul SIP Olt. Peste zece miliarde lei vechi au fost alocaţi pentru plata drepturilor a 3.178 de cadre didactice. „Recent am făcut un nou demers pentru alte 572 de cadre didactice“, a precizat liderul SIP Olt.

„Cărţile sunt scumpe“


Cei mai „câştigaţi“ sunt profesorii care şi-a putut cumpăra cărţile necesare pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ. Emilia Andrei predă limba franceză la Şcoala Generală Eugen Ionescu din Slatina. I-au intrat banii pe card în urmă cu câteva zile şi şi-a cumpărat deja o parte din cărţi. „Mi-au ajuns banii pentru 7-8 cărţi dar am reuşit să cumpăr atât de multe pentru că editura de la care îmi comand de obicei mi-a făcut o reducere. Cărţile de limbi străine sunt foarte scumpe de regulă. Au fost şi perioade în care mi-am cumpărat din salariu şi a fost foarte greu“, explică profesoara. Dana Pletoiu, profesoară de limba română la aceeaşi şcoală şi-a achiziţioat cărţi cu exerciţii pentru olimpiadă, pentru performanţă, dicţionare şi pentru evaluarea naţională.

Pentru ce se mai judecă dascălii cu ministerul?

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Olt se mai luptă în justiţie pentru acordarea drepturilor pentru navetă, a ajutorului de deces sau a primei de instalare. Amputarea drepturilor salariale cu 25% a nemulţumit marea majoritate a dascălilor olteni, care s-au adresat sindicatului.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite