Slatina: Peste 200 de incedii la mirişti în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Peste 200 de incedii la mirişti în Olt
Slatina: Peste 200 de incedii la mirişti în Olt

Pompierii olteni au intervenit anul acesta pentru a stinge 191 de incendii izbucnite la mirişti şi vegetaţie uscată, în judeţ.

Alte 15 incendii au fost stinse de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor oltene. În total, 243 de hectare de teren agricol au fost mistuite de flăcări. În urma acestor incendii, o persoană şi-a pierdut viaţa, după cum rezultă din statisticile întocmite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.
În această perioadă, angajaţii Compartimentului de Prevenire al ISU desfăşoară campanii de conştinetizare a populaţiei privind pericolul incendierii terenurilor, în mediul rural.
„Odată cu venirea verii, în fiecare an se constată apariţia cazurilor de incendiu care rezultă din arderile necontrolate a porţiunilor de teren acoperite cu vegetaţie uscată s-au mirişti. Anul acesta în cadrul întâlnirilor cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor din judeţul Olt, s-a încercat implicarea mai aprofundată a acestora în aceste campanii de prevenire “, a explicat plutonierul major Viorel Stanca, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite