Slatina: Peste 1000 de familii de rromi nu au acte pe case în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Peste 1000 de familii de rromi nu au acte pe case în Olt
Slatina: Peste 1000 de familii de rromi nu au acte pe case în Olt

Sărăcia i-a îndemnat pe rromi să ocupe abuziv terenuri din domeniul public sau privat şi să îşi construiască pe ele case modeste.

Romii care şi-au construit case pe terenuri ce nu le aparţin au intrat în vizorul instituţiilor din Olt. Autorităţile vor să le facă acte pe locuinţe. În lipsa unor asemenea documente, cetăţenii de etnie romă nu îşi pot face acte de identitate şi nici nu pot beneficia de ajutoarele financiare de la stat, deşi majoritatea trăiesc în sărăcie.

Rromii vor acte de proprietate

Mai bine de 1000 de familii din Olt îşi duc traiul în case construite ilegal, pe terenuri ce aparţin primăriilor sau chiar unor persoane fizice. Situaţia persistă de zeci de ani, însă până acum, doar 60 de familii au primit acte de proprietaate, iar alte 14 urmează să le primească. Această problemă a fost ridicată de reprezentanţii romilor care au venit zilele trecute la Prefectura Olt. „Considerăm că autorităţile ar trebui să se implice mai mult în rezolvarea acestor probleme. Sunt rromi care lucrează legal, au venituri şi nu îşi pot face un credit la bancă pentru că nu au acte pe casele în care locuiesc. Ni s-a promis de multe ori că se va rezolva această situaţie, dar până acum nu s-a făcut mare lucuru“, a spus Sandu Curt, preşedintele Partidei Rromilor din Olt.
Reprezentanţii Prefecturii au venit cu o propunere.. „Eu consider că singura cale de rezolvare ar fi încheierea unui contract de închiriere sau concesiune a terenurilor aparţinând autorităţilor locale, pe care au fost construite aceste case“, a explicat Virgil Panduru, subprefectul judeţului.

Află câte familii de rromi din Slatina nu au acte de proprietate pe locuinţe din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite