Slatina: Peste 4000 de firme din Olt sunt datoare la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Peste 4000 de firme din Olt sunt datoare la Fisc
Slatina: Peste 4000 de firme din Olt sunt datoare la Fisc

Doar patru din cele aproximativ 4500 de societăţi din Olt care au datorii la bugetul statului au socilitat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice plata datoriilor „în rate“.

Deşi un ordin „de criză“ emis recent de Ministerul Finanţelor le permite firmelor să îşi amâne plata datoriilor la stat, patronii olteni nu recurg la această soluţie.  De la jumătatea lunii iulie, de când regula nouă a fost aplicată şi până acum, doar patru societăţi au apelat la această facilitate. „Amânarea pentru plata obligaţiilor la bugetul de stat se face la cererea agenţilor economici, după anumite reguli impuse de noul ordin. Datoriile pot fi eşalonate pe o perioadă de maxim şase luni, cu termene de plată lunare. Pentru cei care nu respectă termenul stabilit vom lua măsura executării silite“, a explicat Victor Mitran, directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt.
Până acum, doar patru patroni au cerut amânare pentru plata datoriilor. Una dintre ele nu a respectat termenul stabilit pentru prima „rată“ şi a pierdut această facilitate, în timp ce alta nu a respectat condiţiile impuse de lege pentru eşalonare. Astfel, doar două societăţi din cele câteva mii au profitat de „îngăduinţa“ statului, în această perioadă de criză.

Datorii de 63 de milioane

Aproximativ 4500 de societăţi din Olt erau datoare la bugetul de stat, la începutul acestei luni. Valoarea totală a debitelor ce trebuie recuperate era de 63 de milioane de lei. „Cele mai multe dintre aceste societăţi care au datorii sunt din domeniul construcţiilor şi confecţiilor textile, unde activitatea a fost afectată foarte mult de criza economică“, a mai explicat şeful DGFP.
Pentru a recupera taxele şi impozitele neacitate de patroni, reprezentanţii Fiscului au sporit numărul executărilor silite, anul acesta. În primele opt luni ale lui 2009, DGFP Olt a făcut popriri pe conturile bancare pentru peste 5300 de contribuabili şi au reuşit astfel să recupereze datorii de aproape 170 de miliaone de lei. Angajaţii Fiscului au aplicat aproape 70 de sechestre pe imobile şi tot atâtea pe alte bunuri ale datornicilor.

Aflaţi ce măsuri vor lua reprezentanţii DGFP pentru a redue numărul datornicilor din Adevărul de Seară de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite