Persoane „scurtcircuitate” de jandarmi pentru că furau energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru locuitori din comuna Iancu Jianu riscă până la cinci ani închisoare după ce au fost depistaţi că erau branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu energie electrică a localităţii.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt au depistat, astăzi, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor CEZ, un număr de patru persoane care sustrăgeau energie electrică pe raza localităţii Iancu Jianu. Cei în cauză, patru bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 28 şi 40 de ani, sustrăgeau energie electrică cu ajutorul unor instalaţii clandestine de ocolire a aparatelor de măsurat energia electrică racordate ilegal la reţeaua stradală de alimentare prin intermediul unor conductori electrici.
„Instalaţiile improvizate au fost sigilate şi ridicate de către reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice. Suspecţilor le-au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, a declarat mr. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al IJJ Olt.
Dosarele urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş pentru continuarea cercetărilor, cei în cauză riscând până la cinci ani după gratii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite