Pensionarii olteni sar la beregata directorilor de deconcentrate pe care îi acuză de "bătaie de joc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii pensionarilor din judeţul Olt s-au săturat să nu fie băgaţi în seamă şi, joi – 31 mai, cu ocazia desfăşurării Consiliului Persoanelor Vârstnice derulate la sediul Prefecturii din Slatina, aceştia s-au plâns diriguitorilor instituţiei Guvernului în judeţ pentru atitudinea de indiferenţă totală a directorilor instituţiilor descentralizate. Mai exact, pensionarii sunt nemulţumiţi că participă singuri la ast

Vocea cea mai percutantă la şedinţa de la sediul Prefecturii Olt în cadrul Consiliului Persoanelor Vârstnice de joi - 31 mai, a fost cea a lui Florea Mitroi, preşedintele Asociaţiei „Pensionarul” Olt. Văzând că la şedinţă nu participă nici directori de instituţii descentralizate, dar nici noii reprezentanţi ai Executivului în teritoriu, respectiv prefectul Eugen Ionică sau subprefectul Virgil Delureanu, Mitroi şi-a vărsat năduful pe Cosmin Mezdrea, consilierul prefectului care a prezidat şedinţa.
„Văd că se încetăţeneşte tot mai mult ideea ca, la aceste şedinţe cu noi, şefii de deconcentrate să nu participe. Se pare că este o chestiune care dă dovadă de lipsă de respect faţă de noi, cei care reprezentăm persoanele de vârsta a treia. Dacă un astfel de director conduce o instituţie a statului, înseamnă că el este subordonat prefectului şi, atunci, cred că dl. prefect ar trebui să schimbe < puţin > modul lor de a răspunde acestor chemări la întâlnirile cu noi pentru că în judeţ sunt 130.000 de pensionari şi o parte dintre cei care suntem prezenţi aici venim de la sute de kilometri. Păi, şi-atunci, nu înseamnă absenţa lor o bătaie de joc faţă de aceste persoane care vin de la Caracal, Corabia, Drăgăneşti etc.?!? Om fi noi bătrâni, dar avem pretenţii deoarece am muncit o viaţă întreagă. Dacă aceşti directori ne tratează astfel, să spună cu subiect şi predicat în faţa conducerii prefecturii şi să nu mai ţinem aceste întâlniri!”, a răbufnit Florea Mitroi.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Reprezentanţii pensionarilor au fost dezamăgiţi şi de faptul că nu au reuşit să se vadă nici cu noua echipă de conducere a Prefecturii Olt.
„Mie îmi pare rău că nu ne-am putut vedea nici cu noul prefect şi noul subprefect deoarece vroiam să le spun şi domniilor lor despre această nemulţumire a noastră faţă de atitudinea directorilor deconcentratelor din judeţ. Luna viitoare însă vom ridica iar problema pentru că nu este prima dată când se întâmplă şi nu o să fac acest lucru doar eu, ci toţi reprezentanţii pensionarilor din judeţ, cu durerile şi problemele noastre. Sunt directori de instituţii descentralizate care nu au participat niciodată la aceste întâlniri! Dacă noi venim aici o dată pe lună o facem din respect pentru această instituţie a statului care este Prefectura – < braţul prelungit al Guvernului în ţară >, şi de aici avem pretenţia ca să se transmită mai departe problemele cu care ne confruntăm”, a mai spus Mitroi.
Cosmin Mezdrea, consilierul prefectului judeţului, le-a dat dreptate pensionarilor şi le-a promis că va discuta cu acesta aspectele sesizate pentru remedierea lor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite