Pensionarii olteni, printre cei mai fericiţi din ţară. Vezi cu cât a crescut pensia în perioada recesiunii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi economia judeţului este în scădere, Oltul se numără printre judeţele cu cea mai mare creştere a pensiilor în perioada de recesiune, fiind plasat pe locul 8 într-un top realizat de Econtext.

Potrivit unei analize recente a Econtext.ro, pensiile în judeţul nostru au crescut în perioada de recesiune (trimestrul al patrulea din 2008 - trimestrul al patrulea din 2010) cu 9,8%, Oltul fiind plasat pe locul 8 la nivel naţional- VEZI TOPUL.
Siteul economic a realizat acest top pe baza informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), fără a lua în calcul creşterea pensiilor de la sfârşitul anului 2008.
In medie, pensiile s-au majorat cu circa 9% în perioada recesiunii, în bani, avansul fiind de circa 60 de lei. Cea mai mare creştere  a fost înregistrată de judeţul Galaţi- 10,8%, iar cea mai mică în Covasna- 6,8%. Oltul, care numără circa 97.400 de pensionari (ce reprezintă 21% din totalul populaţiei),  a înregistrat o creştere de 9,8%, de la o medie lunară în trimestrul IV 2008 de 584 lei, la 641 lei în trimestrul IV 2010.
Pensiile au crescut, deşi în aceeaşi perioadă economia Oltului a înregistrat o scădere de 23 milioane lei. Potrivit unei analize a aceluiaşi site, valoarea economică a judeţului este de 7,16 miliarde lei (locul 27 la nivel naţional).

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite