Slatina: Pensionarii au cântat şi au dansat în Parcul Eugen Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri şi bătrâni s-au bucurat de melodiile populare interpretate de membrii ansamblului pensionarilor. Atracţia serii a fost recitalul la nai susţinut de unul dintre soliştii ansamblului.

Muzică , dansuri populare olteneşti şi multă voie bună. Zeci de slătineni, tineri şi bătrâni s-au adunat aseară în Parcul Eugen Ionescu pentru a asista la un spectacol oferit de ansamblu pensionarilor din judeţul Olt. Chiar dacă dansatorii nu s-au mai mişcat la fel ca în tinereţe, membrii ansamblului au dansat şi au interpretat melodii cunoscute din repertoriul oltenesc, impresionând pe toţi cei prezenţi la spectacol. „Este foarte frumos că se mai organizează specatcole, ne face să mai uităm de problemele cotidiene. Printre atâtea necazuri este bine că se mai întâmplă şi lucruri bune”, a spus Dumitru Ganea, pensionar.

Spectacole în fiecare săptămână

Dintre melodiile şi dansurile populare interpretatate de pensionari, atracţia serii a fost recitalul la nai susţinut de Daniel Voicu, unul din soliştii ansamblului, care a fermecat audienţa cu recitalul său. „M-a impresionat foarte mult recitalul la nai . Este foarte bine că se organizează astfel de spectacole. Ne bucură această iniţiativă şi sperăm că se va ţine în fiecare săptămână ”, a spus Ioana Durcău, de 42 de ani, bugetară. Ansamblul pensionarilor a fost înfiinţat la 8 martie 2008, având în componenţă 15 membri, dintre care cinci solişti,  Aceştia vor susţine mai multe specatcole în această vară oferindu-le atât vârstnicilor cât şi tinwerilor un motiv de bucurie. ”Vom organiza astfel de spectacole în fiecare săptămână, joia, pentru a oferi tuturor melodiile tradiţionale ale neamului noastru. Sper că prin acest spectacol am reuşit să bucurăm atât tinerii cât şi vârstnicii, care sunt iubitori ai dansului şi cântecului tradiţional românesc”, a declarat Constantin Lazăr, directorul şi dirijorul ansamblului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite