Slatina: Pelerinaje la mănăstirile din Ardeal şi Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Pelerinaje la mănăstirile din Ardeal şi Moldova
Slatina: Pelerinaje la mănăstirile din Ardeal şi Moldova

Oltenii au putut merge în această vară în vizită la cele mai cunoscute mănăstiri din Ardeal şi Moldova. Episcopia Slatinei şi Roamanţilor a organizat zilele trecute pelerinaje la aceste lăcaşuri de cult.

Zeci de credincioşi olteni au mers zilele trecute în pelerinaj la lăcaşurile de cult din Ardeal. Ei au vizitat, timp de patru zile, mai multe biserici şi mânăstiri din Sibiu, Alba-Iulia, Aiud, Deva, Gorj şi Vâlcea. Castelul Corvineştilor, mănăstirile Prioslop, Lainici, Râmeţ, Lupşa, Turnu sau Cozia au fost numai câteva dintre locurile în care credincioşii olteni au poposit. Excursia a fost organizată cu câteva zile în urmă de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, iar preţul pelerinajului a fost de doar 100 de lei de persoană.

Vizită în Moldova

Nici mănăstirile din nordul Moldovei nu au fost uitate de reprezentanţii Episcopiei, care au organizat un pelerinaj în această zonă, în a doua jumătate a lunii iulie. Credincioşii au vizitat mănăstirile Putna, Voroneţ, Moldoviţa, Agapia Gura Humorului, Suceviţa, Buciumeni, Dealu, Secu, Nămăieşti şi multe altele. De asemenea, pelerinii au văzut şi numeroase monumente istorice şi case memriale ale unor artişti cunoscuţi, cum ar fi Cetatea de Scaun de la Suceava şi casele memoriale ale lui Ciprina Porumbescu, Ion Creangă şi Veronica Micle.Pelerinajul de de şase zile a costat 150 lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite