Pedeliştii olteni părăsesc partidul cu viteza luminii: fostul secretar general Bălăşescu a trecut la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bălăşescu, fost secretar general al PDL Olt, dovedeşte încă o dată că ştie să îşi urmărească... interesele
Dan Bălăşescu, fost secretar general al PDL Olt, dovedeşte încă o dată că ştie să îşi urmărească... interesele

Traiectoria descendentă a PDL continuă să aibă loc în salturi mari în ţară. După ce joi – 5 iulie, preşedintele interimar al filialei de la Olt, senatorul Mihai Niţă, a demisionat din partid şi a trecut la PC, ieri – 6 iulie, secretarul general Dan Bălăşescu a anunţat şi el că a părăsit partidul şi s-a înscris în PSD.

Filiala judeţenă Olt a PDL pierde membri cu o viteză ameţitoare. Joi – 5 iulie, preşedintele interimar al filialei judeţene, senatorul Mihai Niţă, a anunţat de la microfonul plenului reunit al Parlamentului faptul că demisionează din partid şi trece la PC. Ieri, 6 iulie, secretarul general al PDL Olt, Dan Bălăşescu, a anunţat şi el că a părăsit partidul pentru a se înscrie în PSD. Anunţul a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul PSD din Slatina.

„Ştiţi foarte bine”, a declarat Bălăşescu ziariştilor, “că eu am o relaţie foarte bună de prietenie cu Darius (D. Vâlcov, fost preşedinte al PDL Olt între 2000 - martie 2012, acum membru PSD, n.a.) şi cu Marius (M. Oprescu, prim-vicepreşedinte al PSD Olt şi lider al filialei din Slatina, n.a.), care durează de foarte mult timp. Eu sunt adeptul faptului că interesele judeţului trebuie să primeze, şi în următorii patru ani, Oltul să aibă numai beneficii de pe urma rezultatelor obţinute de PSD la alegerile locale”, a încercat Bălăşescu să explice "schimbarea la faţă" după ce,ani de zile, a declarat în mod repetat că nu va intra într-un partid “plin de corupţi” precum PSD.

Cine este Dan Bălăşescu...

Dan Bălăşescu a activat ani buni în presă ca ziarist şi, ulterior - director de ziar, unde stilul său inconfundabil i-au adus atât admiratori, dar şi duşmani. În ianuarie 2008, el a fost catapultat brusc în politică direct ca vicepreşedinte al PDL Olt de către unul dintre cei mai fervenţi duşmani ai săi anterior părăsirii breslei ziariştilor, respectiv primarul Slatinei de atunci (şi de acum, n.a.) Darius Vâlcov, care a îndeplinit şi funcţia de preşedinte al PDL Olt în perioada 2000 – 27 martie 2012.

De atunci, Bălăşescu a avut parte în viaţa publică atât de „gafe”, dar şi succese. Astfel, el a ratat şansa de a ajunge senator - funcţie pentru care a candidat în anul 2008, dar a fost viceprimar al Slatinei între iunie 2008-aprilie 2012, moment după care a devenit primar interimar al capitalei de judeţ în urma demisiei primarului Darius Vâlcov, care a plecat tot atunci din PDL, la PSD. La finele lunii februarie a.c., Bălăşescu s-a pus singur într-o postură penibilă când a revenit asupra deciziei de a demisiona din funcţia de viceprimar al Slatinei din motive personale după ce aceasta fusese deja aprobată în Consiliul Local (pe data de 21 februarie, n.a.).

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Telenovelă în două episoade

Împreună cu Bălăşescu au părăsit PDL Olt alţi patru primari, respectiv Marinel Traşcă (Dobreţu), Mihai Ioana (Grădinari), Dumitru Costea (Găneasa) şi Gheorghe Ristea (Valea Mare). Aceştia au declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că au ales PSD după ce au fost excluşi din PDL în urmă cu… o zi de către fosta conducere reprezentată de senatorul Mihai Niţă, cel care, în aceeaşi zi, şi-a anunţat demisia din partid odată cu trecerea sa la PC.

În urma telenovelei desfăşurată în ultimele două zile de către cei anterior menţionaţi, care relevă dealtfel în plan bine pus la punct, PDL Olt a mai rămas doar cu doi primari în judeţ.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite