Slatina: Pe timp de criză, oltenii fură animale şi sparg locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii continuă cercetările (Foto arhivă)
Poliţiştii continuă cercetările (Foto arhivă)

Cele mai multe astfel de infracţiuni s-au întregistrat noaptea, în mediul ruralDe foame, hoţii au furat chiar şi ochelari de soare şi încărcătoare de telefoane pe care le-au vândut apoi pentru a face rost de bani.

Criza i-a împins pe mulţi dintre tinerii olteni care nu au cu ce să trăiască să fure pentru a putea supravieţui. Statisticile poliţiei arată în anul 2010 cele mai multe furturi comise pe raza judeţului Olt au fost cele de animale şi de păsări, precum şi din locuinţe. Majoritatea faptelor de acest gen au fost comise noaptea, între orele 22.00 - 5.00.

image

„Cele mai multe astfel de infracţiuni au fost săvârşite în localităţile din mediul rural, în zilele de miercuri, sâmbătă şi duminică. Din punct de vedere al intervalului orar în care s-au comis astfel de fapte se remarcă o desfăşurare a activităţilor infracţionale semnificative pe timpul nopţii, când s-au înregistrat peste 91% dintre cazuri”, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Oamenii legii spun că în comparaţie cu anul trecut, anul acesta numărul furturilor este relativ acelaşi.



Fură orice, numai să facă bani

Din cauza sărăciei, hoţii s-au orientat până şi la obiecte nesemnificative. Chiar la începutul acestei luni, un tânăr de 19 ani, din municipiul Caracal (Mihai R.) a fost prins în timp ce fura o pereche de ochelari de soare şi un încărcător de telefon mobil. Şi la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Iancu Jianu au fost identificate şase persoane suspecte de furturi. „Poliţiştii au confiscat de la acestea mai multe bunuri furate: butelii pentru aragaz, drujbe, o ladă frigorifică, 3 DVD playere, o combină muzicală şi un aspirator, dar şi o autoutilitară, înmatriculată în Italia”, a mai spus Claudia Radu. 

image
Autoutilitara a fost confiscată de poliţişti

Autoutilitara a fost confiscată de poliţişti

Societăţile comerciale sau autoturismele sunt ţinta infractorilor

Hoţii nu iartă nici societăţile comerciale, în care dau iama pentru a fura tot ce le cade la îndemână. De semenea, s-au înregistrat numeroase furturi din autoturisme, parcate pe raza judeţului Olt. Majoritatea autorilor furturilor sunt tineri, unii dintre ei fiind chiar minori, după cum spun poliţiştii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite