Patru slătineni riscă să ajungă la închisoare pentru furt de energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru sustragerea energiei electrice se foloseau diverse improvizaţii
Pentru sustragerea energiei electrice se foloseau diverse improvizaţii

Patru persoane din municipiul Slatina, judeţul Olt, riscă până la cinci ani închisoare după ce au fost depistaţi că erau branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu energie electrică a oraşului.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt au depistat, miercuri – 10 octombrie, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor CEZ România, patru persoane pe raza municipiului Slatina care sustrăgeau energie electrică.

“Cele patru persoane sunt cercetatate pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208 din Codul Penal, coroborat cu art. 92, alin. 2 din Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale. Mai exact, cei în cauză au fost depistaţi sustrăgând energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine de ocolire a aparatelor de măsurat energia electrică, aceastea fiind racordate ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unor conductori electrici”, a declarat cpt. Irinel Constantin Staicu, purtător de cuvânt interimar al IJJ Olt.

Toate cele patru persoane sunt locatari ai "celebrului" bloc rău famat din Slatina - G6, imobil ce urmează a fi demolat de primărie în acest an.

Dosarele cu actele de constatare ale faptelor au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru continuarea cercetărilor. Cei în cauză riscă până la cinci ani închisoare.                                                                        

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite